Uzman isim açıkladı: Türkiye, İran-İsrail savaşından nasıl etkilenir ?

Tarihçi ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Naim Babğroğlu'ndan önemli açıklamalar geldi. Babüroğlu, İran'ın İsrail'e başlattığı saldırı sonrasında Türkiye'nin karşılaşabileceği olası riskleri son gelişmeleriyle sosyal medya hesabı üzerinden değerlendirdi. Peki, bu süreçte Türkiye'nin önündeki potansiyel zorluklar neler olacak ?

Uzman isim açıkladı: Türkiye, İran-İsrail savaşından nasıl etkilenir ?
Yayınlanma:
Güncelleme:

İran-İsrail arasındaki gerilim artıyor. İsrail, 14 Nisan'da yerel saatle 01:00'den itibaren hava sahasını kapattığını bildirdi. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, "İsrail hava savunması teyakkuzda ve onlarca uçağımız gökyüzünde hazır durumda" ifadelerini kullandı. İsrail Başbakanı Netanyahu da ulusa seslendi.

Gece saatlerinde başlayan gerilim devam ederken ülkemizde de yankıları sürüyor. Karşılıklı saldırılar sonrası dünyanın her yerinden haberler gelmeye devam ederken; Emekli Tuğgeneral ve Tarihçi Dr. Naim Babüroğlu, Türkiye'yi bekleyen senaryoları sosyal medya hesabından sıraladı.

Dr. Naim Babüroğlu, İran'ın İsrail'e yönelik saldırısının Türkiye'nin geleceği açısından olası risklerini ele aldı. Babüroğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlara göre, Türkiye'nin karşılaşabileceği riskler şu şekilde sıralanıyor:

  • İran üzerinden olası göç akını riski,
  • ABD'nin 1919 kaynaklı ve son olarak 2021 tarihli "PAPA PULU" haritasının gerçekleşmesi için atabileceği adımlar,
  • Suriye'deki PKK/PYD ve Irak'ın kuzeyindeki PKK terör örgütlerinin Türkiye'ye yönelik tehdidi,
  • ABD'nin Suriye'nin İdlib bölgesini "Küçük Afganistan" olarak adlandırarak Hatay ile 130 km sınırı bulunan bölgede IŞİD, El Kaide gibi radikal örgütlerin varlığı,
  • Türkiye'nin dünyanın en fazla göçmenine ev sahipliği yapması ve bu durumun getirdiği potansiyel zorluklar.

İran-İsrail gerginliğinin ardından kapatılan sınırlar yüzünden mahsur kalan Türk vatandaşlar da gündemi meşgul ediyor. Lübnan'da birçok vatandaş havalimanında mahsur kalmış durumda...

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.