Yerel seçimin ardından ilk kabine toplantısı için kritik tarih belli oldu

Yerel seçimler nedeniyle toplantılarına ara verilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yaklaşık 1,5 aylık aranın ardından yoğun bir gündemle toplanacak. Önemli konuların görüşülmesi beklenen kabine toplantısı için tarih belli oldu.

Yerel seçimin ardından ilk kabine toplantısı için kritik tarih belli oldu
Yayınlanma:
Güncelleme:

31 Mart seçimlerinin ardından yoğun bir gündemle toplanacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilecek.

İç ve dış güvenlik konularının yanı sıra toplantıda en sıcak başlıkları arasında İran ile İsrail gerilimi de yer alacak. Orta Doğu'da yükselen tansiyonun düşmesi için Türkiye'nin yürüttüğü diplomasi ve bölgesel gelişmeler değerlendirilecek.

Irak'ın kuzeyindeki terörle mücadele operasyonlarının bu yaz döneminde genişletilmesi konusunun da toplantıda değerlendirilmesi bekleniyor.

IRAK'A KRİTİK ZİYARET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 22 Nisan'da Irak'a yapacağı resmi ziyaretin de kabinenin gündeminde yer alması ve ziyaret için Türkiye'nin hazırlıkları değerlendirilecek.

Ekonomi konusunda da toplunda yüklesen beklentiler kabine gündeminde değerlendirilecek. Seçim sonrası devam etmesi konusunda kararlılık gösterilen Orta Vadeli Program ve 12. Kalkınma Planı çerçevesinde uygulanan ekonomi programındaki son durum ele alınacak.

Enflasyon konusunun da değerlendirileceği Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin toplantısın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, kameralar karşısına geçerek toplantıda alınan kararları kamuoyuna açıklayacak.

ÖĞRETMEN ATAMALARI DA GÖRÜŞÜLECEK

Öğretmenlerin gözü de Kabine toplantısında olacak. Toplantıda yılın ilk öğretmen atamasına ilişkin kadro belirlenmesi ve tarihlere dair çalışmalar ele alınacak.

Binlerce öğretmen için yeni haberler Kabine sonrası gelebilir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.