Orhun Yıldız

Orhun Yıldız

Hayalperest gazetecilere!

Hayalperest gazetecilere!

Son günlerde bakıyorum da algı operasyonlarının sayısı çok arttı. Her gazeteci ve köşe yazarının bir fikri, bir kulis bilgisi var. Ama artık vatandaşlar bu kulis bilgilerine inanmıyor.

Türkiye’de isimleri ön plana çıkan ve isimlerinin ön plana çıkması için çalışan bazı gazeteciler ve köşe yazarları var. İktidar ve muhalif kanatta kendine bir yol haritası çizmeye çalışan bu yazarların, çoğu söylemlerine kulak asmamak gerek.

Gazeteleri, internet siteleri açıyorsunuz, birde bakıyorsunuz ki bakanlar kurulu değişiyor, ittifakların adayları belli oldu, erken seçim olacak tarzı birçok haber ve köşe yazısı görüyorsunuz... Bunlar ülkeye yapılan açık açık algı operasyonudur.

Tabi ki her gazeteci ve yazarın fikrine düşüncesine saygım var, ama bizim bu gazeteci kılıkların fikirden düşünden öteye girip algı operasyonları olmaya başladı.

Hal böyle olunca toplumu kutuplaştırmaktan öteye gitmeyen bu yazıları okuyan vatandaşlarımızı, sokakta siyaset üzerinden birbirine girdiklerini görmek içten bile değil.

Bana göre bir gazeteci ve köşe yazarının yazdığı yazılar, iddia değil gerçeğe göre tasarlanmalıdır. Artık şu klişeleşmiş bomba iddia, bomba kulis laflarını duymaktan gerçekten midemiz bulandı.

Vatandaş gerek iktidar kanadında olsun, gerekse muhalefet kanadında olsun, gerçeği duymak istiyor, gerçeği bilmek istiyor. Ağzı süslü cümlelerle laf yapan televizyonlara çıkmış, gazetelere köşe yazmış o isimlerin o laflarına doydu artık... Bence bu sözde yazarlar kendilerine çeki düzen vermesi lazım...

Neden mi? Çünkü Türkiye yaklaşık 5-6 ay sonra bir seçim dönemine girecek. Bu seçim dönemi diğere seçimlere göre biraz daha kıran kırana geçecek. Siz gazetecilerin yazdığı haberler ülkeyi Allah göstermesin bir kaosa sürükler. O yüzden biraz daha hayalperestlikten uzak gerçekçi yazılarla gündem doldurmayı çalışın... Kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Orhun Yıldız Arşivi