Orhan Aksakal

Orhan Aksakal

Kupa kimin olacak?

Kupa kimin olacak?

Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen Erkekler Türkiye Kupası’nda büyük heyecan ve çekişme yarı final maçları ile devam edecek. Sekiz takımın katıldığı kupada favoriler zorlanmasına karşın adlarını yarı finale yazdırarak şampiyonluk umutlarını yarına bıraktı.

Çeyrek final ilk maçında bir nevi turnuvanın ev sahibi sayabileceğimiz Türk Telekom ligde yendiği Galatasaray Doğa Sigorta ile karşı karşıya geldi. Baştan sona büyük bir çekişmeye sahne olan mücadelede heyecan son saniyeye kadar sürdü. Maçın genelinde oyundaki üstünlüğünü rakibine kaptırmayan Mavi Kaplanlar zorlu mücadeleden 85-79’luk skorla galip ayrılarak yarı finale adını yazdıran ilk takım oldu.

Çeyrek finalin ikinci maçında son üç yılın şampiyonu Fenerbahçe Beko ile lige bu sene yükselen Bahçeşehir Koleji karşılaştı. Maçın favorisi olan Fenerbahçe beklendiği rakibi karşısında zorlanmadı. Bir ara aradaki sayı farkını 25 sayıya kadar çıkaran sarı lacivertliler rakibinin seri üç sayılık atışlarına engel olamasa da maçın son anlarını iyi değerlendirip mücadeleden 78-70’lik skorla galip ayrılarak yarı finale yükselen ikinci takım oldu.

Günün bir diğer çeyrek final maçında son kupayı müzesine götüren Anadolu Efes ile Gazianteh Basketbo kozlarını paylaştı. Üç periyot boyunca rakibi ile başa baş bir oyun ortaya koyan Gaziantep dördüncü çeyrekte oyundan düşünce Anadolu Efes tecrübesi ve kadro derinliğinin avantajını da iyi kullanarak rakibini 73-59 skorla yenerek adını yarı finale yazdıran üçüncü takım oldu.

Çeyrek finalin son maçında ligin iki güçlü takımı Beşiktaş Sompo Japan ile Tofaş karşı karşıya geldi. Büyük çekişmenin yaşandığı mücadelenin ilk üç periyodunda üç sayılık atışlarda büyük bir yüzde yakalayan Beşiktaş dördüncü çeyrekte Tofaş’ın öne geçmesine engel olamasa da Jason Rich ile sayılar bularak zorlu mücadeleden 89-83’lük skorla galip ayrılarak son yarı finalist olmayı başardı.

Yarı final maçları bugün oynanacak. Günün ilk maçında bugün saat 16.00’da Beşiktaş Sompo Japan ile Anadolu Efes karşı karşıya gelirken günün ikinci yarı final maçında saat 19.00’da da Türk Telekom ile Fenerbahçe Beko finale isimlerini finale yazdırmak için parkeye çıkacaklar.

Yarı final maçlarına bakacak olursak Anadolu Efes ile Beşiktaş Sompo Japan arasındaki mücadelenin büyük çekişmeye sahne olacağını düşünüyorum. İki takımın ligde oynadığı maçı Beşiktaş kazanmış ve rakibine psikolojik bir üstünlükle mücadeleye çıkacak. Buna karşın Anadolu Efes hem tecrübesiyle hem de kadro avantajı ile biraz daha ağır basıyor finale çıkmak için. Çünkü Beşiktaş’ın kadro derinliği özellikle de pota altında sıkıntı yaşadığını göz önünde bulundurursak Efes sanki bir adım öne çıkıyor.

Günün ikinci yarı final maçında Türk Telekom ile Fenerbahçe Beko kozlarını paylaşacak. İki takımın kendi aralarında oynadığı iki maçı da Fenerbahçe kazanmış olsa da özellikle Ankara’daki maç büyük çekişmeye sahne olmuş ve maçın son bölümündeki etkili oyunu ile sarı lacivertliler parkeden galip ayrılmıştı. Buna karşın kupa maçları tek maç üzerinden oynandığı için Türk Telekom bu kez finale çıkmak için parkeye çıkacak.

Fenerbahçe Beko kadrosu ve tecrübesi ile bu maçın favorisi olarak görünüyor. Euroleague’de maçların bitmesine 8 hafta kala final fouru garantileyerek ne kadar iyi bir takım olduğunu kanıtladı. İşte bu durum göz önüne alındığında gerek savunması ve gerekse tecrübeli hocası ile bu maçta bir adım öne çıkıyor.

Buna karşın Türk Telekom seyircisinin desteğiyle final için sahaya çıkacak. Dediğim gibi kupa maçları sürprizlere her zaman açık maçlardır. Bir maçta elinizden gelenin en iyisini yapıp iyi oynamak için parkeye çıkarsınız ve o gün istediğinizi alırsınız. Onun için favoriler her zaman kazanmak bunu da unutmamak lazım.

Bütün takımlarımıza başarılar diliyorum sakatlığın olmadığı güzel yarı final maçlarına başta Ankaralılar olmak üzere bütün basketbolseverleri davet ediyorum. Hafta sonu bir işiniz yoksa bu keyifli maçları izlemek üzere Ankara Spor Salonu’nu bekleniyorsunuz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Orhan Aksakal Arşivi