Erol Tosun

Erol Tosun

Muhtar Takalı Amcam

Muhtar Takalı Amcam

Köyümüz Hacıhasanlı’nın yetiştirdiği en yiğit insanlardan birisiydi Takalı Mehmet Demirelli Amcam.

Köyde bileğinin gücüyle muhtarlık mücadelesinde nasıl başarılar gösterdiğini, ilçe kaymakamına posta koyduğunu, dağdaki geveni kiraya vererek köy bohçasına bütçe yaratmasını, verdiği haklı kararlara itiraz edeni köy meydanında tokatlamasını, imece usulü ile köy çeşmesi kazandırdığını, ihtiyar heyeti azası olan babamla beraber köy için verdikleri mücadeleden dolayı iftirayla cezaevine düşmelerini, cezaevinden çıktıklarında köyde adeta sayısız şarjörler boşaltılarak köy meydanında karşılanmalarını şahit olduğum unutamadığım önemli anılarım arasındadır.

Babam Çakır Osman, Şakir Turgut amca, Mehmet Amcanın teyze oğlu Ferhat Kaya, Alistanın Mehmet dediğimiz Mehmet Doğan, yine çok erken ve genç yaşta kaybettiğimiz Muharrem İşleyen amca gibi bir elin parmakları kadar olmayan sayıdaki yiğit ve eli bol insanlar vardı köyümüzde.

Ancak Takalı Mehmet Amcanın duruşu, yaradılışı, yiğitliği çok farklıydı çok. Köyümüzün General Buttosu’na Mehmet Amca diye takılırdım hiç yukarı almazdı. Çünkü beni gerçekten çok severdi, bende onu çok sever ve sayardım. 1999 yılında Çiçekdağı Belediye Başkan adaylığımdan çok gururlanmıştı. Beni motive eden güzel sözlerini hiç unutamam.

Kanı olan köylümüz sana sahip çıkar Erolum. Kanı olmayanları da adam yerine koyma yakışıklı evladım diye bana moral verdiğini unutamam. Nurlar içerisinde yat, mekanın cennet olsun. Bizim sende hakkımız yok senin bizde hakkın var sen helal eyle hakkını benim yiğit canım gibi sevdiğim Takalı Mehmet Amcam. Canım kardeşim Ramazan İşleyen, canım kardeşim sevgili Başkanım Haşim Kaya’nın oğlun sevgili kardeşim Kütük Demirelli kardeşlerimin de acıları benim acım,

Seni kaybetmek benim bir dalımı daha kaybettirdi Hacıhasanlı’da son dalım Ferhat Kaya Amcam kaldı. Onu bizlere bağışlasın Allah’ım. Mekanın Cennet Olsun. Allah gani gani rahmet eylesin. Benim Kıymetli yüzü nurlu Takalı Mehmet Amcam.

ekran-resmi-2020-08-24-17.30.16.png

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Erol Tosun Arşivi