Filisitin'e destek açıklaması yapan MHP'li vekil, İsrail şirketinin ortağı çıktı

'Filistin İçin Bin Genç' topluluğunun polis şiddetiyle gözaltına alınması olayı gündeme gelirken, MHP'li Antalya Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon üyesi Hilmi Durgun'un İsrail'in büyük tarım şirketi Haifa'nın Türkiye ayağı Agrosel firmasının sahibi olduğu ortaya çıktı.

Filisitin'e destek açıklaması yapan MHP'li vekil, İsrail şirketinin ortağı çıktı
Yayınlanma:

Gazeteci Metin Cihan'ın ortaya çıkardığı bilgilere göre, MHP Milletvekili Hilmi Durgun, İsrail'in dev tarım şirketi Haifa'nın Türkiye'deki temsilcisi olan Agrosel firmasının sahibi konumunda. Cihan, sosyal medya hesabından bu konuya ilişkin yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Bilindiği üzere, yerli tohumları yok edip çiftçileri İsrail ve diğer yabancı tohumlara muhtaç hale getirdiler. Peki, İsrail'in dev tarım şirketi Haifa'nın Türkiye ayağı Agrosel'in sahibi kim? Milletvekili Hilmi Durgun. Eğer bir yanlışım varsa, lütfen düzeltin."

Cihan, bu gönderisinde Hilmi Durgun'u etiketledi, ancak Durgun hakkında bu konuda herhangi bir açıklama yapılmadı. Durgun'un milletvekili olmadan önce, sosyal medya hesaplarında Agrosel'in reklamlarını yaptığı görülmekteydi.

Hilmi Durgun'un, sosyal medya hesaplarından Gazze ile ilgili yaptığı paylaşımlar daha önce dikkat çekmişti. Durgun, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Gazze'ye ilişkin konuşmasına atıfta bulunduğu bir paylaşımında, "Devletim istesin, milletim destek versin ve şartlar da öyle gerektirsin, şayet Gazze’deki çocuklara kol kanat germek, füzeye karşı sapan taşıyla insanlık mevziisine girmek için, yola revan olmazsam namerdim" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.