İYİ Parti'nin yeni başkan adayı belli oldu!

İYİ Parti içerisindeki seçim sonuçlarına ilişkin tartışmalar devam ederken, partinin kurucular kurulu üyesi Günay Kodaz, genel başkanlık için aday olduğunu duyurdu. Kodaz'ın bu adımı, parti içindeki dinamikleri değiştirebilecek nitelikte bir adım olarak değerlendirildi.

İYİ Parti'nin yeni başkan adayı belli oldu!
Yayınlanma:

İYİ Parti, yerel seçimlerde beklenen başarıyı elde edemeyince, bu durumun yankıları sürüyor. Seçimler sonrası bazı üst düzey yetkililerin istifaları gelirken, Genel Başkan Meral Akşener olağanüstü kurultay kararı aldı. Ancak, tartışmalar devam ederken Günay Kodaz, sosyal medya üzerinden genel başkanlık için aday olduğunu açıkladı.

Kodaz, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şunları belirtti: "İYİ Partimizin Olağanüstü Kurultay kararı aldığını Sn. Akşener ilan etmiştir. Yapılacağı açıklanan olağanüstü kurultayımızda İYİ Parti genel başkanlığına aday olduğumu kamuoyu ile saygıyla paylaşırım."

Günay Kodaz, seçimler sonrasında yaptığı bir açıklamada Akşener'i görevden ayrılmaya çağırmıştı. Ancak, bu çağrının ardından Kodaz'ın adaylık kararı, parti içindeki dengeleri daha da karmaşık hale getirdi.

GÜNAY KODAZ KİMDİR?

Günay Kodaz, İYİ Parti'nin kurucu üyelerinden biri olarak tanınır ve Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine bağlı İğde beldesinde dünyaya gelmiştir. Eğitim hayatına İğde'de başlayan Kodaz, ilk ve orta öğrenimini burada tamamlamıştır. Lise eğitimini Çorum'daki Sağlık Meslek Lisesi'nde tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde üniversite eğitimine devam etmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Tarih Öğretmeni olarak görev yapmış olan Kodaz, dil eğitimi almak üzere İngiltere'ye giderek The English Language Centre Eastbourne’da İngilizce öğrenimi gerçekleştirmiştir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.