Sancaktepe Belediyesi'ndeki jakuzi tartışması büyüyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kampanya direktörü Necati Özkan'ın paylaşımıyla başlayan, AK Partili eski yönetim ve CHP'li yeni belediye başkanı Alper Yeğin arasındaki polemiğe neden olan "Sancaktepe Belediyesi'nde jakuzi" tartışması, adli makamların müdahalesiyle ciddi bir boyuta ulaştı.

Sancaktepe Belediyesi'ndeki jakuzi tartışması büyüyor
Yayınlanma:

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Sancaktepe Belediyesi binasının başkanlık katında jakuzi, çok sayıda dinlenme odası ve yemek odası iddiaları üzerine sosyal medyada başlayan tartışmaları inceleme altına aldı.

Başsavcılık, sosyal medyada dolaşan paylaşımların ardından Sancaktepe Belediyesi binasının başkanlık katındaki iddiaları araştırmak üzere harekete geçti. Jakuzi, dinlenme odaları ve yemek odası iddialarının gerçekliğini belirlemek amacıyla resen soruşturma başlattı.

Özellikle X ve Y hesaplarında yer alan paylaşımlar, Sancaktepe Belediyesi binasının başkanlık katının 6 bin metrekare olduğu ve burada jakuzi, çok sayıda dinlenme odası ve yemek odası bulunduğu iddialarını içeriyordu. Bu iddiaların doğruluğunu araştırmak üzere başsavcılık, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" maddesi kapsamında resen soruşturma başlattı.

Olayın fitilini ateşleyen Necati Özkan'ın paylaşımı, önceki belediye başkanları Şeyma Döğücü ve İsmail Erdem tarafından sert bir şekilde karşılanmıştı. Şeyma Döğücü, bu iddiaları iftira olarak nitelendirip canlı yayında açıklama yapılmasını talep etmişti. Öte yandan İsmail Erdem, önceki dönemde başkanlık katının tasarımının yapıldığını ve böyle bir lüksün olmadığını savunmuştu.

CHP'li yeni belediye başkanı Alper Yeğin ise tartışmaların doğruluğunu kabul ederek, önceki başkanın bu tasarımı gerçekleştirdiğini ancak kendilerinin böyle bir lüksü onaylamadığını ifade etmişti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.