Abdullah Avcı: Kafamızı kaldırmamız gerekiyor

Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında evinde EMS Yapı Sivaspor'a 1-0 yenilirken, teknik direktör Abdullah Avcı, maç sonrası yaptığı açıklamada takımın gelecek maçlara ve kupaya odaklanması gerektiğini belirtti.

Abdullah Avcı: Kafamızı kaldırmamız gerekiyor
Yayınlanma:

Avcı, basın toplantısında öncelikle tüm vatandaşların ve taraftarların Ramazan Bayramı'nı kutlayarak sözlerine başladı. Ardından, "7 Mart’tan sonra, yani 25 günlük aranın ardından ikinci maçımızı oynadık. Ocak ayında ise 9 maç oynamıştık. Bu durum iniş ve çıkışlara sebep oluyor. Takımlar için iyi olmuyor." şeklinde konuştu.

Rakiplerinin Bülent Uygun'un göreve gelmesinin ardından beşli bir savunma hattı tercih ettiğini belirten Avcı, "Bugün böyle bir formasyon bekliyorduk ve ona göre savunma ve hücum yönüne çalıştık. Oyun istediğimiz gibi başladı. Topa sahip olmalıydık ve pası daha hızlı ve kaliteli yapmalıydık. İlk yarıda gerekli pozisyonlara girdik. Ancak, ikinci yarıda oyun istediğim gibi değildi." şeklinde devam etti.

İkinci yarıda çok sayıda şut attıklarını ve 14 korner kullandıklarını belirten Avcı, ancak kalecinin önemli kurtarışlar yaptığını ve sonuç almak için daha fazla çaba sarf etmeleri gerektiğini vurguladı. Üçüncülük şanslarının ve kupa hedeflerinin devam ettiğini söyleyen Avcı, "Bugün bir avantaj yakalayıp üçüncülük için eşik atlamak istiyorduk, ancak gerçekleşmedi. Önümüzdeki haftaki maça ve kupa mücadelesine en iyi şekilde hazırlanmalıyız." ifadelerini kullandı.

Son olarak, Trezeguet'in sakatlık riski nedeniyle oyundan çıktığını ve Benkovic'in kadroda yer almayışını açıklayan Avcı, "Trezeguet'in sakatlık riskinden dolayı oyundan çıktığını doktordan gelen rapor doğrultusunda belirtmek isterim. Benkovic'in durumu ise tamamen tercihime bağlı." şeklinde konuştu.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.