Fenerbahçe Avrupa yenilgisi sonrası Karagümrük karşısında!

Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında bu akşam Karagümrük Fenerbahçe'yi ağırlayacak. Saat 19.00'da başlayacak olan müsabaka, şampiyonluk yarışında önemli bir viraj olarak öne çıkıyor.

Fenerbahçe Avrupa yenilgisi sonrası Karagümrük karşısında!
Yayınlanma:

Fenerbahçe Avrupa Konferans Liginde Olypiakos deplasmanından 3-2'lik mağlubiyetle dönerek tur umutlarını İstanbul'a bıraktı. Son günlerde çalkantılı bir gündem geçiren sarı-lacivertliler bu akşam Karagümrük karşısında şampiyonluk yarışında yara almamak adına sahada olacak.

Fenerbahçe ve Karagümrük arasında bugüne kadar oynanan 15 lig maçında Fenerbahçe'nin 10 galibiyeti bulunurken, 4 karşılaşma berabere sonuçlandı. Fatih Karagümrük ise bu müsabakalardan birinde galip gelmeyi başardı. Fenerbahçe, bu maçlarda toplamda 26 gol atarken, kalesinde 17 gol gördü.

Fenerbahçe, deplasman performansıyla da dikkat çekiyor. Fatih Karagümrük ile daha önce 7 kez deplasmanda karşılaşan sarı-lacivertliler, bu maçların 4'ünü kazanırken, 3 maç ise berabere sonuçlandı. Fenerbahçe'nin attığı 12 gole karşılık, Fatih Karagümrük 8 gol kaydetti.

İki takım arasında oynanan karşılaşmaların ilki, aynı zamanda Süper Lig'deki ilk buluşma olma özelliği taşıyor. 12 Kasım 1959'da gerçekleşen bu maçı Fatih Karagümrük 2-0 kazanmıştı. Bu karşılaşmanın ardından oynanan 14 maçta Fenerbahçe kaybetmedi.

Fenerbahçe, Fatih Karagümrük karşısında en farklı galibiyetlerini 2-0, 3-1 ve 4-2'lik skorlarla elde etti. Fatih Karagümrük ise rakibine karşı aldığı tek galibiyeti 2-0'lık sonuçla kazandı.

FENERBAHÇE'DE 8 EKSİK

Fenerbahçe'de maç öncesinde 8 eksik bulunuyor. Bu oyuncular arasında Cengiz Ünder, Rodrigo Becao, Jayden Oosterwolde, Alexander Djiku, Joshua King, Mert Hakan Yandaş, Sebastian Szymanski ve kaleci İrfan Can Eğribayat bulunuyor.

YABANCI VAR

Mücadelede VAR koltuğunda yabancı hakem görev yapacak. Türkiye Futbol Federasyonu'nun kararı doğrultusunda İtalya, İspanya, Almanya, Hollanda ve Portekiz futbol federasyonlarından gelen talepler kabul edildi. Bu kapsamda, bu akşam oynanacak mücadelede A.Narciso VAR koltuğunda oturacak.

Fenerbahçe ilk 11'i:

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.