Fenerbahçe Süper Kupa maçını tatil ettirirse neler olacak? 6 kişi kalma durumunda ilginç detay...

Fenerbahçe'nin bu akşam Galatasaray ile oynayacağı Süper Kupa maçına U19 takımıyla çıkacağı haberleri futbol camiasında büyük yankı uyandırdı. Ancak daha da dikkat çekici olan iddia, maça 9 futbolcu ile başlayıp, maçı tatil ettirme planıydı. Bu senaryonun gerçekleşmesi halinde ise neler yaşanacağı merak konusu oldu.

Fenerbahçe Süper Kupa maçını tatil ettirirse neler olacak? 6 kişi kalma durumunda ilginç detay...
Yayınlanma:

Büyük tartışma yaratan Süper Kupa final karşılaşması konuşulmaya devam ediyor. Fenerbahçe'nin Galatasaray ile oynayacağı final müsabakası öncesi gözler Fenerbahçe'nin göstereceği reaksiyona çevrildi.

Ali Koç'un önderliğinde alınan U-19 takımıyla çıkma kararı sonrası maçı tatil ettirme planı en çok öne çıkan aksiyonlardan...

GALATASARAY KUPAYI KALDIRAMAYABİLİR

Statüye göre bir takım en az 9 futbolcuyla sahaya çıkmak zorunda. Ancak maç sırasında bir takımın 6 kişiye düşmesi durumunda karşılaşma tatil edilir ve bu durum hükmen yenik sayılmayı gerektiren hallerden biri olarak kabul edilir.

Güvenlik nedenleriyle yarıda kalan maçlarda hükmen mağlubiyet kararı TFF Yönetim Kurulu'na aitken, diğer sebeplerle tamamlanmayan maçlarla ilgili bu kararı verme yetkisi disiplin kurullarındadır.

Fenerbahçe'nin böyle bir senaryoyu gerçekleştirmesi durumunda, maçın tatil edilmesi ve hükmen mağlubiyet kararı alınması muhtemel bir sonuç olacaktır. Ancak bu kararın kesinleşmesi için TFF ve PFDK'nın vereceği kararlar beklenmelidir.

Söz konusu durumun yaşanması halinde, Galatasaray kupayı kaldıramayacak ve maçla ilgili karar TFF tarafından daha sonra verilecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.