Fenerbahçe’ye Avrupa’da zorlu rakip: Union Saint- Gilloise’nin evinde tek mağlubiyeti var

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu ilk maçında Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımıyla karşılaşacak. Maç, 23.00'te TSİ başlayacak ve RSC Anderlecht Stadı'nda (Lotto Park) oynanacak. Portekizli hakem Joao Pinheiro, bu önemli mücadeleyi yönetecek.

Fenerbahçe’ye Avrupa’da zorlu rakip: Union Saint- Gilloise’nin evinde tek mağlubiyeti var
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: YASİN ŞAHİN

Fenerbahçe'de sakatlıkları devam eden İrfan Can Kahveci ve Joshua King, Union Saint-Gilloise karşısında forma giyemeyecekler. Ayrıca, Mert Müldür, Serdar Aziz ve Serdar Dursun da UEFA kadrosunda yer almadıkları için takıma katılamayacaklar.

Union Saint-Gilloise cephesinde ise sakatlık geçiren Loic Lapoussin takımla birlikte antrenmanlara başladı ancak LiverKevin Mac Allister'ın maçta forma giyme ihtimali düşük görünüyor. Ayrıca, Leuven maçında sakatlanan Lazare Amani'nin durumu belirsizliğini korurken, uzun süreli sakatlıkları bulunan Adana Demirspor’dan Kevin Rodriguez ve Fedde Leysen'in bu akşam forma giymeleri beklenmiyor.

Union Saint-Gilloise de tıpkı Fenerbahçe gibi ligde fırtınalar estiriyor ve şampiyonluk yarışında. Belçika temsilcisi bu sezon ligde oynadığı 28 maçta 21 galibiyet 2 mağlubiyet aldı. Avrupa Kupası’nda ise Liverpool ve Toulouse’nun ardından grubu üçüncü tamamlayarak Konferans Ligi’ne yükseldi. Tarihinde ilk kez mücadele ettiği Konferans Ligi’nde ise Alman temsilcisi E. Frankfurt’u 2 maçta mağlup olmadan geçmeyi başardı. Bu sezon Avrupa’da Liverpool dahil evinde oynadığı 4 maçta da mağlup olmayan Belçika temsilcisi 18 iç saha maçında sadece Eylül ayında Genk’e 2-0 mağlup oldu. Union Saint-Gilloise'nin ligde 28 maçta 68 puanı var. Union Saint- Gilloise geçen sezon Avrupa Ligi’nde çeyrek final karşılaşmasında B. Leverkusen’e elenmişti.

ÖNEMLİ GOLCÜLER VAR

Union Saint-Gilloise'nin bu sezonki en dikkat çeken oyuncuları Cezayirli santrfor Mohamed Amoura ve İspanyol orta saha oyuncusu Cameron Puertas oldu. Bu sezon transfer olan 23 yaşındaki golcü Amoura 20 gol 5 asistlik performansla takımını sırtlıyor. 25 yaşındaki Puertas ise 8 gol 17 asist ile dikkat çekiyor.İsveçli Nilsson da 12 gol 5 asistlik katkı yaptı. Alman Eckert 10 gol 2 asist, Puertas ise 8 gol 17 asist ile dikkat çekiyor. Japon savunmacı Koki Machida da dikkat çeken bir isim olarak ön planda.

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi'nde H Grubu'nu lider tamamlayarak doğrudan son 16 turuna yükselmişti. Fenerbahçe ligde 73 puanla ikinci sırada yer alırken Avrupa’da son 2 deplasman maçında mağlup olmuştu. Fenerbahçe’nin bu sezon ligde 14 dış saha maçında sadece 1 beraberliği var Avrupa’da ise 3 maçta 2 kez yenildi.

Fenerbahçe, Belçika temsilcilerine karşı 8 maçta 4 galibiyet 3 beraberlik 1 mağlubiyet aldı. Fenerbahçe, Belçika takımlarına karşı son mağlubiyetini 1965-1966 sezonunda Anderlecht’e karşı almıştı. Union Saint’in ise ilk Türk rakibi Fenerbahçe olacak.

Sarı-lacivertliler, avantajlı bir skor aramak için ilk maçta sahaya çıkacak. Müsabakanın rövanşı ise 14 Mart Perşembe günü İstanbul'da oynanacak.

FENERBAHÇE'NİN İLK 11:

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.