Finalin adı Çekerek-Çadırardıç

Başkentteki Yozgatlı Dernekler Federasyonu 17 Kasımda yirmi Yozgatlı dernekler ile düzenlediği Barış Pınarı Harekatı Futbol Turnuvası yedinci haftasında yarı final maçlarını çekişmeli ve zevkli maçların ardından tamamladı.

Finalin adı Çekerek-Çadırardıç
Yayınlanma:
Güncelleme:

İLK FİNALİST ÇEKEREKLİLER

Barış Pınarı Harekatı Futbol Turnuvası’nda oynanan yarı final maçları sonrası finale çıkan takımlar belli oldu. Yarı final maçları nefes keserken finale çıkacak takımlar penaltı atışları sonrası belli oldu. Günün ilk maçında Büyüknefes Köyü ile Başalan Çekerek Köyü arasındaki mücadelenin normal süresi 2-2 sona erdi. Uzatma dakikaları oynanmadan direk penaltı atışları sonrası rakibini eleyen Başkentteki Çekerekliler adını finale yazdırmayı başardı. Maçın bitişi düdüğü ile birlikte Başkentteki Çekerekli futbolcular büyük sevinç yaşadı.

yozgatlilar-21.jpg

İKİNCİ FİNALİST ÇADIRARDIÇ

Günün ikinci yarı final maçı ilk maçta olduğu gibi büyük çekişmeye ve heyecana sahne oldu. Çadırıraçlılar Köyü ile Kahramankazan Köyü arasındaki zorlu mücadelenin normal süresi 1-1 sona erdi. Bitiş düdüğünün ardından geçilen penaltı atışları sonunda güçlü rakibini Çadırardaç Köyü adını finale yazdıran ikinci takım oldu. İki takım arasındaki final maçı 5 Ocak 2020 tarihinde Sincan Organize Sanayi Halı Saha Tesislerinde oynanacak.

yozgatlilar-22.jpg

DOSTLUK İÇİNDE GEÇTİ

Maçların ardından bir açıklama yapan Başkentteki Yozgatlı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mesut Kaya şunları söyledi, “Dostluk kardeşlik ve samimi bir ortamda turnuvamızın yedinci haftasını yarını final maçlarını tamamladık. Ülkemizin birlik ve beraberlik içerisinde dünya ya barışı tesis ettiği üçüncü harekatımız da her daim millet olarak şanlı ordumuzun yanında olduğumuzu ve bunu tüm dünyaya duyurmak için bizlerde Ankaradaki Yozgatlılar olarak bir futbol turnuvası düzenleyerek hissettirdik ve gerçekleştirdik. Yedinci haftanın sonunda finale  kalan takımlarımız ile 5 Ocak 2020 tarihinde Sincan organize sanayi halı saha tesislerinde Çadırardıç  Köyü ve Başkentteki Çekerekliler Derneği final maçına ve sınır ötesindeki BARIŞ PINARI Harekatındaki Mehmetçiklerimize destek için tüm spor sevenleri ve hemşehrilerimizi bekliyoruz” dedi.

yozgatlilar-23.jpeg

GÖRENEKLERİ YAŞATALIM

Genel Başkan Mesut Kaya sivil toplum kuruluşlarının öneminin altını çizerek, “Dernekler gurbete açılmış hemşehriler ile bir araya gelerek öncelikle Ülke bütünlüğünde gelenek ve görenekleri yaşamak, yaşatmak adına bir çatı olduğuna dikkat çekti. Dünya ve Ülke gündemini yakından takip ederek hassasiyetlerini paylaşmanın adresi hemşehri dernekleridir. Hemşehrilerimizinde derneklerine sahip çıkmasını destek olmasını ve birlikte temsil etmeyi bekliyoruz diyerek. Final haftası oynanacak maça tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

yozgatlilar-24.jpg

Kaynak:Basın Bülteni

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.