Gençlerbirliği’nde hedef 3 puan

Gençlerbirliği, Eryaman Stadı'nda ligde zor günler geçiren Adanaspor'u ağırlıyor.

Gençlerbirliği’nde hedef 3 puan
Yayınlanma:

DEĞERLENDİRME: ÖMERCAN ÖZMEN

Başkent ekibi son dört haftadan on puan çıkararak play-off için yeniden umutlandı. Play-off hattı ile puan farkını kapatan Gençlerbirliği bugün evinde ağırlayacağı Adanaspor karşısında da hata yapmak istemiyor.

İÇ SAHADA DALGALI PERFORMANS

Gençlerbirliği iç sahada 14 maça çıktı. Geçmiş yıllarda Ankara’da kolay kolay maç kaybetmeyen Gençlerbirliği birkaç sezondur bu kimlikten giderek uzaklaşıyor. Gençlerbirliği çıktığı on dört maçtan sadece beş galibiyet çıkarabildi.

5 galibiyetin yanına beş de beraberlik ekleyen başkent ekibi, dört kez de iç sahada mağlup oldu. Bu mağlubiyetler ise her biri neredeyse ağır yenilgilerdi.

15 gol atan Gençlerbirliği, iç sahada kalesinde de 14 gol gördü.

genc.webp

ADANASPOR DÜŞMEME, GENÇLERBİRLİĞİ PLAY-OFF HESABINDA

43 puanla sekizinci sırada yer alan Gençlerbirliği rakiplerinin hatası ve alacağı üç puanla haftayı pota içinde kapatmak istiyor. Play-off potasında maç saatine dek Sakaryaspor ve Bodrum FK hata yapmadı ve sıralamadaki yerlerini korudular. Gençlerbirliği özellikle Bandırmaspor’un kaybedeceği puanla kendini bir anda potanın içinde bulabilir.

Adanaspor ise on sekiz takımlı ligde 15.sırada yer alıyor. Düşme hattının iki puan üstünde olan Adanaspor geçtiğimiz hafta aldığı galibiyetle Eyüpspor’un erken şampiyonluğunu önledi. Akdeniz ekibi bugün puan alması halinde Giresunspor’un ardından ligden düşecek ikinci takımı belirleyecek ve Altay’ı alt lige gönderecek.

gklvldtwsae8mdq.jpeg

MELİH BOSTAN PARLIYOR

Gençlerbirliği’nde Sinan Kaloğlu’nun kupa golcüsü olarak kullandığı Melih Bostan sakatlıkların ardından formayı aldı ve attığı gollerle takımını play-off potasına taşıyan isim oldu. Melih çıktığı 13 maçta 7 gol ve 4 asistlik bir katkı yaptı. Genç golcü sezonun geri kalanı için de Gençlerbirliği’nin en önemli gol silahı olacak.

Yatabare’yi yedeğe düşüren genç golcü piyasa değerini de Eylül ayındna bu yana hayli arttırmış görünüyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.