Hakem atamaları için yeni dönem: TFF ve kulüplerden 'bağımsız atama' adımı!

ürkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile kulüpler arasında Bağımsız Hakem Kurulu oluşturma projesi hayata geçiyor. Bu proje, Alman modelinden esinlenerek şekillendirilmiş ve kulüplerin tamamından onay almış durumda. Gelecek sezon hayata geçirilmesi planlanan Bağımsız Hakem Kurulu, hakem atamalarındaki tartışmalara son verme hedefi taşıyor. İşte detaylar...

Hakem atamaları için yeni dönem: TFF ve kulüplerden 'bağımsız atama' adımı!
Yayınlanma:

TFF ve profesyonel kulüpler, bu önemli projenin detaylarını belirlemek üzere bir araya geldiler. Projenin özünde, TFF ve kulüplerin birer şirket kurarak, bu iki şirketin ortaklığında yeni bir şirket oluşturması yer alıyor. Bu yeni oluşturulacak şirket, Bağımsız Hakem Kurulu'nu atayacak ve yönetecek.

Bağımsız Hakem Kurulu'nun görevleri arasında, klasman hakemlerinin belirlenmesi ve hakem atamalarıyla ilgili her türlü kararı alma yetkisi bulunuyor. Kurul, kulüplerin hakem atamalarında etkili bir rol oynayacak ve gerektiğinde yabancı orta hakem ve VAR hakemlerinin atanmasında da TFF ve kulüplerden bağımsız karar alabilecek.

Bu model, Almanya ve İngiltere gibi ülkelerde uygulanan sistemlere benzemekle birlikte Türk futbolunun ihtiyaçlarına uygun olarak şekillendirilmiş bir yapıya sahip. TFF yetkilileri, bugün kulüp temsilcileriyle bir araya gelerek yeni sistemin detaylarını paylaşacaklar.

Bağımsız Hakem Kurulu'nun hayata geçirilmesiyle birlikte, Türk futbolunda hakem atamalarıyla ilgili yaşanan tartışmaların azalması ve futbolun daha şeffaf bir şekilde yönetilmesi hedefleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.