Metin Öztürk: “Hedef 105 puan ile şampiyon olmak”

Galatasaray'ın İkinci Başkanı Metin Öztürk, Y. Adana Demirspor'u mağlup ettikten sonra yaptığı açıklamada, takımın hedefinin tüm rakipleri yenerek 105 puanla şampiyon olmak olduğunu belirtti.

Metin Öztürk: “Hedef 105 puan ile şampiyon olmak”
Yayınlanma:

Trendyol Süper Lig'in 34. haftasında, Galatasaray Adana Demirspor'u deplasmanda 3-0 mağlup etti. Maçın ardından sarı-kırmızılı takımın ikinci başkanı Metin Öztürk, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Galatasaray'ın 15 maçlık bir galibiyet serisiyle bir rekora imza attığını söyleyen Öztürk, "Rekorlar önemlidir ancak bizim hedefimiz net; 24. şampiyonluk için ilerliyoruz. Dursun Özbek başkanımızın liderliğinde gelecek yıl tekrar şampiyon olmayı ve 5. yıldızı takmayı hedefliyoruz. Bu, önemli bir hedef ve 19 değerli rakiple mücadele ediyoruz" dedi.

Öztürk, "Henüz 12 puanlık bir yolumuz var" diyerek geride kalan 4 maçlarının olduğunu vurguladı. "Bu demek oluyor ki 12 puan daha elde etmemiz gerekiyor. Hiçbir şey garanti değil. Rakiplerimiz arasında küme düşme hattında olan takımlar ve Fenerbahçe gibi şampiyonluk yarışındaki takımlar var. Aldığımız sonuçlar sadece bizi değil, diğer takımları da etkiliyor. Bu yüzden amacımız sadece şampiyonluk yolunda değil, ligi planladığımız gibi bitirmek" şeklinde konuştu.

"Farkı 7 puan olarak görmek doğru değil" diyen Öztürk, Fenerbahçe'nin henüz maçını oynamadığını ve aralarındaki farkın 4 puan olduğunu belirtti. "Şu an için 7 puanlık bir fark olmadığını görmek doğru değil. Rakibimiz henüz oynamadı. Onların oyununu gördükten sonra ne olacağını göreceğiz. 7 puanlık bir fark veya 4 puanlık bir fark, hedefimiz 105 puanla şampiyon olmak" dedi.

Öztürk ayrıca, hakemlerin niyetlerinin önemli olduğunu ve fazla hakem konuşmaya gerek olmadığını belirtti. "Artık hakemler hakkında çok fazla konuşmaya gerek yok. Herkes elinden geleni yapıyor. Hakemlerin niyeti önemli. Biz futbol ve spor oyunundan memnunuz. Bugün Adana Demir maçında harika bir Mertens performansı izledik. Umarım önümüzdeki sezon da bu performansını sürdürür. Ancak kararı hocamız Okan Buruk ve Başkan Vekilimiz Erden Timur verecek" şeklinde konuştu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.