İtalyan moda tasarımcısı Roberto Cavalli hayatını kaybetti

Floransa'da yaşayan ve dünya moda sahnesinde önemli bir yere sahip olan İtalyan moda tasarımcısı ve iş insanı Roberto Cavalli'nin 83 yaşında vefat ettiği duyuruldu.

İtalyan moda tasarımcısı Roberto Cavalli hayatını kaybetti
Yayınlanma:

Cavalli'nin kurucusu olduğu "Roberto Cavalli Masion" şirketi tarafından dün akşam yapılan açıklamada, ünlü modacının hayatını kaybettiği belirtildi.

Açıklamada, Cavalli'nin modaya mütevazi bir şekilde başladığı Floransa'da, zamanla sevilen ve saygı duyulan, dünya çapında tanınan bir isim haline geldiği vurgulandı.

İtalyan basınında yer alan haberlere göre, Cavalli bir süredir tedavi görüyordu ve son günlerde sağlık durumu ciddileşmişti.

Gösterişli tarzıyla her dönem dikkat çeken Cavalli, ünlü isimlerin favorisi olan ikonik bir marka haline gelmişti. Ayrıca tasarımlarında egzotik hayvan baskılarına sıkça yer vermesiyle de tanınıyordu.

1940 yılında Floransa'da doğan Cavalli, henüz 4 yaşındayken babasını Nazilerin öldürmesi sonucu yetim kalmıştı. Geçen yıl 82 yaşındayken altıncı kez baba olmuştu.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, yayınladığı taziye mesajında, "Roberto Cavalli'nin vefatı, İtalya ve moda dünyası için büyük bir kayıp. Onun adı her zaman stil ve yenilikle özdeşleşecek. Sevenlerine en derin başsağlığı dileklerimi iletiyorum." şeklinde ifadeler kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.