MHP Genel Başkan Yardımcısı Durmaz: Türkiye’de Dersim diye bir yer yoktur

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, son zamanlarda DEM Partili belediyelerde yaşanan olaylara ilişkin sert bir açıklama yaptı. Durmaz, DEM Partili belediyelerin, CHP'nin "Kent Uzlaşısı" adı altında yaptığı ittifak sonrası ortaya çıkan icraatlarını eleştirdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Durmaz: Türkiye’de Dersim diye bir yer yoktur
Yayınlanma:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin ardından DEM Partili belediyelerde yaşanan olaylara değinerek, Van'daki mazbata krizinden başlayarak, PKK'ya yakınlığıyla bilinen bir adayın mazbatasının verilmemesi sonucunda PKK'nın sokakları yakıp yıktığını belirtti. Bunun üzerine CHP Genel Başkanı'nın DEM Parti'ye destek için Van'a heyet gönderdiğini ifade etti.

Açıklamasında devamla Durmaz, DEM Partili belediyelerin Türk milletinin milli birlik ve bütünlüğünü hedef aldığını, örneğin Mardin'de İstiklal Marşı'nın okunmasını engellediklerini, Diyarbakır'da Türk Bayrağı'nı kaldırdıklarını, Diyarbakır Bağlar Belediyesi'nin teröristler için heykeller yaptırdığını ve Tunceli Belediyesinin adını "Dersim" olarak değiştirdiğini belirtti.

Terörle mücadelenin süreceğini vurgulayan Durmaz, Türkiye'nin terörle mücadelesinin devam edeceğini ve milli birliği tehdit eden her türlü eylemin karşısında olacaklarını dile getirdi. Ayrıca, İçişleri Bakanlığının bu konuda soruşturma başlattığını ve olayların yaşandığı belediyelere müfettiş görevlendirdiğini belirtti.

Son olarak, Durmaz, CHP'nin DEM Partili belediyelere verdiği desteğin milli birlik ve beraberliği tehlikeye soktuğunu ve memleketi kaosa sürükleyebileceğini ifade etti. MHP olarak, halka hizmet anlayışıyla çalışmaya devam edeceklerini ve milletin belediyelerinde etnik köken ya da inanç ayrımı yapmadan hizmet sunacaklarını vurguladı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.