AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz: Ankara, zirvelerin kenti oldu

Ankara Kent Konseyi Başkanı (AKK) ve ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, İklim ve İnsan Zirvesi programında kendisine taktim edilen 'İklim Elçisi Ödülü' hakkında, "Kentin her tarafına yaptığımız etkiden dolayı böyle bir ödül lütfettiler. Bundan sonraki çalışmalarımız da artarak devam edecektir." dedi.

AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz: Ankara, zirvelerin kenti oldu
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

İklim ve İnsan Zirvesi programında Ankara Kent Konseyi Başkanı (AKK) ve ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz'a 'İklim Elçisi Ödülü' takdim edildi.

Yılmaz, anadolugazete.com.tr'ye yaptığı açıklamada yaklaşık 5 yıldır Suya Saygı Buluşmaları ile bu kente etki yapmaya çalıştıklarını ve Türkiye'nin iklim değişikliği farkındalığını dünyaya duyurduklarını vurguladı.

Doğanın maliyet konusu yapılmaması ve ticaretin konusu olmaması gerektiğini her fırsatta belirttiklerini ve bu noktada farkındalık çalışmalarına önem verdiklerini ifade eden Yılmaz, "İklim farkındalığının yüzde 95 düzeyinde olduğu gençlerin ihtiyaçlarına göre doğayı korumanın vazgeçilmezimiz olduğunu anlatmak için Nijerya'da, İskoçya'da ve Tel Aviv'de değişik konferanslarla Türkiye'deki farkındalığı anlattık." dedi.

"ANKARA, ZİRVELERİN KENTİ OLDU"

Yılmaz, "EKO İKLİM Zirvesi ile 150 bin kişinin katıldığı, Ankara'nın birçok devlet başkanıyla ilkokul öğrencisinden Organize Sanayi Bölgesi başkanlarına kadar toplumun bütün kesimleriyle iklim farkındalığını şiirsel bir organizasyonla dünyaya tanıttık. Ankara, zirvelerin kenti oldu... Tüm bu etkinlikler ve farkındalıklarla tarih boyunca Türklerin suyun olmadığı yeri yurt yapmadığı gerçeğini haykırmamız ve kentin her tarafına yaptığımız etkiden dolayı böyle bir ödül lütfettiler. Bundan sonraki çalışmalarımız da artarak devam edecektir." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.