Ankara Gölbaşı sakinleri köpekler için ayaklandı

Ankara'nın Gölbaşı ilçesine bağlı Yaylabağ Mahallesi sakinleri, bir gönüllünün baktığı köpeklerden duydukları rahatsızlığı dile getirerek bu köpeklerin mahalleden gönderilmelerini istedi.

Ankara Gölbaşı sakinleri köpekler için ayaklandı
Yayınlanma:

Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki köpek problemi bitmiyor. Daha önce sokak köpeklerinin saldırıları ile gündeme gelen Gölbaşı, bu sefer de gönüllü bakıcının köpekleriyle gündem oldu.

Mahalle sakinlerinden Engin Zebek, yaklaşık 20-25 yıldır ailesiyle burada yaşadığını belirterek mahalle sakinlerinin de hayvansever olduğunu ama gönüllü bakıcının hayvanlarından rahatsızlık duyduklarını söyledi.

Zebek, açıklamasında, "Bundan 6 yıl önce sözde gönüllü olduklarını belirten kişiler, mahallemizin ortasında bir ruhsatsız barınak açtı. Biz buna 'hayvan hapishanesi' diyoruz. Burada hayvanların bakımlarını yaptıklarını iddia etmekteler fakat hayvanların bakımlarıyla ilgili çok ciddi sıkıntıları var." diyerek tepkisini dile getirdi.

glmn.jpg

"YAHVANLARA UYGUN ORTAM SAĞNALMIYOR"

Tarım ve Orman Bakanlığı Teftiş Kurulunun, 180 köpeğin bulunduğu alanı denetlediğini anlatan Zebek, kurulun raporunda hayvanlara uygun ortamın sağlanmadığı, gürültü kirliliğiyle ilgili önlem alınmadığı tespitlerinde bulunulduğunu belirtti.

Ankara Valiliğine yapılan başvurunun ardından Valiliğin denetim yaptığı ancak bu denetimlerde köpeklerin şahısların üzerine kayıtlı çıkmadığını hatırlatan Zebek, "İçlerinde küpesiz köpekler var ve biz bu köpeklerle yaşıyoruz." dedi.

hyvn.jpg

Hayvanların beslenme sıkıntısı yaşadığını da anlatan Zebek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Hayvanlar açlıktan ve susuzluktan ölüyor. Kendi pisliklerinin içinde yaşıyor, birbirlerini parçalıyorlar. Hayvanseverler olarak canımız acıyor. Hayvanların sağlığı için yerin bir an önce tahliye edilmesi gerekiyor. Yeri işleten şahısların mali durumlarının incelenmesini istiyoruz. Söz konusu şahıslar bir öğretmenlik maaşıyla 180 köpeğe baktığını iddia ediyor. Günümüzde bir öğretmen maaşıyla 180 köpeğe nasıl bakılır? Suyun olmadığı, şebeke suyunun olmadığı bir yerde köpeklerin, kedilerin ve diğer hayvanların hijyeni nasıl sağlanır?"

Mahallenin eski muhtarlarından Mustafa Çetin ise daha önce 150 imza toplayarak buradaki hayvanların götürülmesi için Valiliğe dilekçe verdiklerini anlattı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.