Ankaralı belediye başkanlarının şaşırtan meslekleri!

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Ankara'nın ilçelerinde belediye başkanlarının çoğu değişti. Devir teslim sonrası göreve başlayacak olan adayların meslekleri ise merak konusu oldu. İşte ilçe ilçe yeni belediye başkanlarının meslekleri...

Ankaralı belediye başkanlarının şaşırtan meslekleri!
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU

31 Mart yerel seçimleri sonrası Ankara'nın ilçelerinde büyük bir değişim yaşandı. Mevcut Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yüzde 60'lık bir oy oranıyla Cumhur İttifakı Adayı Turgut Altınok'u geride bırakarak yeniden başkanlık koltuğuna oturdu.

Ankara'nın ilçeleri için belirlenen doğru isimler ise 13 yeni ilçenin Cumhuriyet Halk Partisi'ne geçmesini sağladı. Çankaya, Yenimahalle ve Elmadağ'a ek olarak Beypazarı, Nallıhan, Ayaş, Polatlı, Haymana, Keçiören, Gölbaşı, Mamak, Etimesgut, Şereflikoçhisar, Kahramankazan, Kalecik ve Güdül de bu dönem 5 yıl boyunca CHP'li isimler tarafından yönetilecek.

Ankara'da devir teslim töreninin ardından göreve başlayacak belediye başkanlarının hangi meslekleri icra ettiği ise merak konusu oldu.

FARKLI MESLEKLER DİKKAT ÇEKTİ

Çankaya'nın yeni başkanı Hüseyin Can Güner, avukatlık görevini yürütürken, Yenimahalle'de dördüncü defa başkan seçilen Fethi Yaşar ise iş insanı olarak biliniyor. Elmadağ Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın'ın başkanlık görevinden önce bir çimento fabrikasında çalıştığı biliniyor.

Beypazarı Belediye Başkanı Özer Kasap doktor, Nallıhan Belediye Başkanı Ertunç Güngör serbest meslek, Ayaş Belediye Başkanı İzzet Demircioğlu mühendis, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya öğretmen, Haymana Belediye Başkanı Levent Koç okul müdürü, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan inşaat yüksek mühendisi, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı iktisatçı, Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin siyasetçi, Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu tiyatro sanatçısı, Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Mustafa Koçak Türk dili ve edebiyatı mezunu, Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili, Kalecik Belediye Başkanı Satılmış Karakoç serbest meslek, Güdül Belediye Başkanı Mehmet Doğanay veteriner, Çamlıdere Belediye Başkanı Adem Ceylan maliyeci, Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık yazılım uzmanı, Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin serbest meslek, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan eczacı ve avukat, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki bürokrat, Balâ Belediye Başkanı Ahmet Buran bürokrat, Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş avukat, Evren Belediye Başkanı Hüsamettin Ünsal müteahhit, Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar maliyeci olarak geçmişte çalışma hayatında yer aldı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.