Ayrancı Antika Pazarı’nda yoğunluk beklenilenden düşük

Ankara'nın ilk semtlerinden Ayrancı'da bulunan Antika Pazarı, geçmişin hatıralarını canlı tutan ve kültürel mirası gelecek nesillere aktarmayı hedefleyen önemli bir mekândır. Pazar, her biri geçmişin izlerini taşıyan nadir parçalarla dolu antika ürünler satılıyor.

Ayrancı Antika Pazarı’nda yoğunluk beklenilenden düşük
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Pazarda bulunan antika eşyalar, mobilyalar, kitaplar, mücevherler ve daha pek çok şey, ziyaretçilere geçmişin atmosferini yeniden yaşattı. Osmanlı döneminden kalma minyatürler, el işçiliğiyle yapılmış antika mobilyalar ve nadide porselenler gibi birbirinden değerli parçalar, meraklıların ilgisini çekiyor. Her bir obje, kendine özgü bir hikâye anlatıyor.

untitled-1.jpg

HER AYIN İLK PAZAR GÜNÜ AYRANCI’DA

Her ayın üçüncü pazar günü de Ümitköy-Çayyolu Semt Pazar yerine kurulduğunu aktaran bir antika satıcısı, “Her ayın ilk Pazar günü burada, üçüncü Pazar günü de Çayyolu’nda kuruyoruz. Normalde daha kalabalık olur ama galiba bayram arifesi sebebiyle yoğunluk bu ay az. Sabah geldiğimizde çok az bir kitle vardı şimdi vatandaş biraz daha gelmeye başladı” ifadelerini kullandı.

untitled-1-001.jpg

HER AYIN ÜÇÜNCÜ PAZARI ÇAYYOLU’NDA

Ayrancı Antika Pazarı, sadece antika meraklılarının değil, aynı zamanda kültür ve turizm meraklılarının da ilgisini çekiyor. Bayram vesilesiyle şehir dışından gelen ziyaretçilerin de uğrak noktası olan pazar, Ankara'nın kültürel dokusuna önemli bir katkı sağladı.

untitled-1-002.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.