CHP, Ankara’nın ilçelerinde 3 farklı partiden isimlerle yola çıkacak! AK Parti, MHP, İYİ Parti... | Toplam 11 aday netleşti

CHP'de Parti Meclisi (PM) toplantısı sürerken Ankara'daki 11 ilçe adayının netleşti ve CHP tarafından ilan edildi.

CHP, Ankara’nın ilçelerinde 3 farklı partiden isimlerle yola çıkacak! AK Parti, MHP, İYİ Parti... | Toplam 11 aday netleşti
Yayınlanma:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Mansur Yavaş’la devam eden CHP, Yenimahalle’de ve Elmadağ’da da mevcut Belediye Başkanları Fethi Yaşar ve Adem Barış Aşkın'ı aday yapmış, Etimesgut Belediye Başkan Adayı olarak da Erdal Beşikçioğlu’nu ilan etmişti. CHP ayrıca Kahramankazan’da Selim Çırpanoğlu’nu, Şereflikoçhisar’da da Mustafa Koçak’ı, Güdül’de ise Mehmet Doğanay'ı aday olarak açıklamıştı.

Çankaya adayı için kalabalık listeden kimin çıkacağı henüz netleşmezken PM’de 11 Ankara ilçesinin daha belirlendiği öğrenildi.

CHP’nin 7 İlçedeki adaylarının siyasi geçmişi dikkat çekiyor. Aralarında eski AKP'li ilçe başkanı, mevcut MHP'li belediye başkanı, eski MHP'li belediye başkanı ve eski İyi Partili ilçe başkanının bulunduğu adaylar şöyle. Bahsi geçen 7 ilçede karar vericinin ABB Başkanı Mansur Yavaş olduğu da öğrenildi.

Polatlı: 2014’ten beri görevde olan MHP’li Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya

Gölbaşı: eski MHP’li Belediye Başkanı Yakup Odabaşı. Odabaşı, 2009-2014 yılları arasında Gölbaşı’nı yönetmiş. 2014 seçimlerinde ise AK Parti Adayı Fatih Duruay’a bin 672 oyla kaybetmişti.

Nallıhan: eski AKP İlçe Başkanı Ertunç Güngör.

Kızılcahamam: eski İyi Partili İlçe Başkanı ve 2014 MHP Kızılcahamam Adayı Coşkun Ünal

Kalecik: eski İyi Partili İlçe Başkanı Satılmış Karakoç

Mamak: CHP’li Veli Gündüz Şahin

Beypazarı: 2014 Yerel Seçimlerinde MHP Adayı olan Doktor Özer Kasap

CHP'de ayrıca 4 ilçede daha adayların netleştiği öğrenildi.

Ayaş: İzzet Demircioğlu

Bala: İsa Kaplan

Evren: Arif Güçlü

Haymana: Levent Koç

CHP, resmi olarak bu 11 ilçede adaylarını açıkladı ve böylece 25 ilçeli Ankara'da toplam 17 ilçe adayını açıklamış oldu.

İlgili Haberler
 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.