CHP ile Mansur Yavaş arasında bu kez de Mamak krizi mi yaşanıyor? CHP Ankara’da hangi ilçelerde aday açıklayacak?

CHP'nin Parti Meclisi toplantısının ardından birçok il ve ilçede aday açıklamaları bekleniyor. Özellikle Ankara'nın Etimesgut İlçesinde Erdal Beşikçioğlu’nun aday gösterilmesi Mansur Yavaş ve CHP arasında fikir ayrılıkları iddiasını güçlendirmişti. İddialara göre CHP'nin Mamak ilçe belediye başkanlığı için Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer'i aday göstermesi bekleniyor.

CHP ile Mansur Yavaş arasında bu kez de Mamak krizi mi yaşanıyor? CHP Ankara’da hangi ilçelerde aday açıklayacak?
Yayınlanma:

CHP'nin Etimesgut'ta, Erdal Beşikçioğlu'nu aday göstermesi sonrasında Gölbaşı, Polatlı, Nallıhan, Kızılcahamam, Beypazarı ilçelerinin aday tercihlerinin Mansur Yavaş'ın takdirine bırakıldığı belirtiliyor. Gölbaşı'nda Mansur Yavaş'ın desteklediği Yakup Odabaşı'nın adaylığına ise kesin gözüyle bakılıyor.

Mansur Yavaş'ın Ankara Büyükşehir Belediyesi Başdanışmanlığı'na Etimesgut için Aday Adayı olan Mesut Özarslan'ı ataması ise dikkat çekici bir gelişme. Etimesgut için eski İyi Partili Mesut Özarslan'ı aday göstermek isteyen Yavaş'ın örgütün karşı çıkması üzerine Mamak'ta ikinci bir kriz yaşanıyor. Yavaş’ın Özarslan’ı Mamak Adayı olarak görmek istediği iddia edildi.

CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı devam ederken, Mamak krizinin çözümü için Ankara İl Başkanı Ümit Erkol da Genel Merkez'de bulunuyor. Ayrıca Keçiören, Güdül, Altındağ ve Gölbaşı ilçelerinin adaylarının bugün açıklanması bekleniyor.

Antalya'da ise seçimin sonucunu yörüklerin belirleyeceği iddası öne çıkıyor. AK Parti'nin Hakan Tütüncü’nün adaylığı sonrası, CHP’nin mevcut Belediye Başkanı Muhittin Böcek'ten vazgeçmemesi bekleniyor. Böcek’in DEM Parti’nin itirazlarına rağmen aday gösterilmesi dikkat çekici olarak yorumlanırken Böcek’in yörüklerden oy alması bu kararın sebebi olarak düşünülüyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.