Kırşehir Akçakent Derefakılı Köyü Derneği’nin düzenlediği 6. Arabaşı etkinliğinde Kırşehirliler bir araya geldi

Kırşehirli Dernekler Federasyonu’na bağlı 63 dernekten biri olan Kırşehir Akçakent Derefakılı Köyü Derneği’nin 6’ıncısını düzenlediği Arabaşı etkinliğine federasyon yönetiminden, siyasi parti liderlerinden ve yerel yöneticilerden birçok önemli kişi katıldı. Etkinlikte Kırşehirlilerin birlik beraberlik duygusu içerisinde olması gerektiği vurgusu yapıldı.

Kırşehir Akçakent Derefakılı Köyü Derneği’nin düzenlediği 6. Arabaşı etkinliğinde Kırşehirliler bir araya geldi
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SAMET EKER

Kırşehir Akçakent Derefakılı Köyü Derneği’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Arabaşı etkinliğinin bu sene 6’ıncısı düzenlendi. Önemli isimlerin konuştu etkinlikte bu tarz buluşmaların Kırşehirliler açısında önemine değinildi.

img-9364.jpg

“ÇOCUKLAR OLDUKÇA BU DERNEK YAŞAYACAK”

Açılış Konuşmasını yapan Kırşehir Akçakent Derefakılı Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma ve Kalkınma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çelik, katılımcıları selamladıktan sonra şunları söyledi: “Kırşehirli Dernekler Federasyonu çatısı altına girdikten sonra tanınmaya başladık. Hızlı yol katettik ve hem kışın hem de yazın etkinlikler yapmaya başladık. Böylece Ankara’daki Kırşehirli hemşehrimiz bizi tanımış oldu. Üyelerimiz, köylülerimiz her zaman yol yürümeye, onlar için bir şeyler yapmaya devam edeceğiz. 2015 yılında kurulan derneğimiz hızla yoluna devam ediyor. Sizden ricam ne zaman size bir organizasyon daveti atsak lütfen çocuklarınızı, torunlarınız veya gençlerimizi bu tür yerlere gelmeli ve burada beraber büyümeliler. Çocuklar olduğu sürece bu dernek yaşayacak. Birbirlerini tanıyacak ve ileride biz bu çocuklara bunu devredeceğiz.” ve köyde yaşanan sıkıntılara değindi.

img-9379.jpg

“İLERLEYEN YILLARDA DEVAM EDECEĞİZ”

Mamak Kırşehirliler Derneği Başkanı Kani Araz, “Bu sene programımızın 6’ıncısını düzenliyoruz. İlerleyen yıllarda da devamını Allah nasip etsin. Hepinize katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim.” dedi ve sözü Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar’a bıraktı.

“BÖYLE BİR BAŞKANINIZ OLMASINDAN DOLAYI MUTLU OLMALISINIZ”

Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar, hazırunu selamladıktan sonra sözlerine şöyle başladı: “Bugün güzel bir ortam, sıcak bir ortamdayız İsmail Başkan her zamanki gibi samimi ifadelerle hem çalışmalarından bahsetti hem de sorunlarını aktardı. Hazır burada İlçe Başkanı varken, Federasyon Başkanı varken ya da siyasi partilerimizin temsilcisi varken sorunlarımızda size iletelim dedi. Derefakılı Köyü Derneği bizim 63 derneğimizden birisi. Ankara'da Kırşehirlileri STK olarak temsil eden en güçlü kuruluş Kırşehirli Dernekler Federasyonu olarak 20 yılda geldiğimiz noktada 63 derneğimizle birlik içerisindeyiz. İsmail Bey tavrıyla yönetim kurulu toplantılarımızda dilek ve temenniler ya da gündemle ilgili bir şey olduğu zaman biraz önce yaptığı gibi o kendine has üslubuyla fikrini söyler, desteğini verir ya da eleştirisini yapardı. Dolayısıyla İsmail Bey gibi başkanınızın oluşundan dolayı mutlu olmanız gerekiyor.

img-9442.jpg

“SİYASET ÜSTÜ DURACAĞIZ”

Sözlerini sürdüren Hilmi Gökçınar, şunları vurguladı: “Ankara'da kurulu bulunan en önemli çatı kuruluşuyuz. Ankara'da yaklaşık 300 bine yakın Kırşehirlinin olduğunu hepimiz biliyoruz. Ankara'nın tüm ilçelerine dağılmış vaziyetteyiz. Ankara’nın her ilçesinde dernekler kurduk. Bununla kalmadık ve meslek derneklerimizi kurduk. Eğitimciler Derneği, İş Adamlar Derneği, Hukukçular Derneği ile beraber herkesi bu şemsiyenin altında toplamaya çalışıyoruz. Bunu şundan dolayı yapıyoruz; ben değil, biz dememiz için. İçimizde her siyasi partiden yönetici var. Biz siyasetten uzak duramayız. Siyaset yapacağız ama Kırşehirli Dernekler Federasyonu olarak siyaset yapmayacağız, siyaset üstü duracağız. Biz federasyonumuzu bu amaçla, bu felsefeyle yönetmeye çalışıyoruz.”

img-9512.jpg

“ANADOLU ÇOCUKLARI ARTIK DEĞER GÖRÜYOR”

AK Parti Mamak İlçe Başkanı Erhan Sarıgöl günü anlam ve önemine yönelik şunları dedi: “İsmail ağabeyin dediklerini çok doğru olduğunu düşünüyoruz hem de Hilmi ağabeyin söylemleri, eylemleri ve düşünceleri gerçekten çok kıymetli. Türkiye Yüzyılına gelirken de artık İsmail ağabeyin eylem ve söylemlerinde bir şekilde yerine getirilmesi için biz AK Parti olarak Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yüzyılın işini yirmi yıla sığdırmış, eski Türkiye'den bugünkü Türkiye'ye kıymetli annelerimin ablalarımın evlatlarının hâkim, savcı, doktor olduğu ve Anadolu çocuklarının artık bu memlekette değer gördüğü, kıymet gördüğü günlere geldik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın cesaretiyle birlikte bu mücadeleyi ortaya koyuyoruz. Ebeveynler çocuklarına geleneklerini ve göreneklerini öğretmek için bu tür ortamları ortaya koymalılar.”

img-9577.jpg

“KÖYLERİMİZİ BOŞALTIYORUZ”

Akçakent Belediye Başkanı sayın Yılmaz Kılıç kapanış konuşmasında sözlerini şöyle tamamladı: “Böyle programlarda katılım çok fazla ama bir eksik var. O da köylerimizi boşaltıyoruz. Mamak’ta bu kadar çoğunluktasınız birazda bazı işlerde ses getirmeniz lazım. Getireceğinize inanıyorum. 2014 ve 2019 seçimleriyle beraber iki dönemdir de Belediye Başkanlığı yapıyorum. Bir dahaki Arabaşı programı etkinliğinde Kırşehirli Dernekler Federasyonu'nun sosyal tesislerinde yaparız diye temenni ediyorum.”

img-9564.jpg

Arabaşı etkinliğine katılan önemli isimler:

AK Parti Mamak İlçe Başkanı Erhan Sarıgöl

İYİ Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Erhan Alpaslan Aydın

Kırşehirliler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar

Kırşehirliler Federasyonu Genel Başkan Vekili Hüseyin Ata

Akçakent Belediye Başkanı Yılmaz Kılıç

Gazi Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ziya Merdan

MEB Öğretmen Yetiştirme Kurumu Şube Müdürü Adem Öztürk

Mamak Kırşehirliler Dernek Başkanı Kani Araz

MEB Şube Müdürü Ozan Demirtaş

MHP Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Nevzat Dulkadir

AK Parti Keçiören Belediye Meclis Üyesi Derviş Kaplan

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.