Krizi atlatamayan Taurus AVM icradan satılacak!

Ankara’da Gölbaşı yolu üzerinde kurulu olan ve içinde 139 bağımsız bölüm bulunan Taurus Alışveriş Merkezi, 29 Mayıs tarihinde ihale ile icradan satışa çıkarılacak.

Krizi atlatamayan Taurus AVM icradan satılacak!
Yayınlanma:

Çankaya ilçe sınırları içindeki Karakusunlar Mahallesi’nde kurulu olan Taurus AVM merhum işadamı Yunus Ensari ve ABD merkezli Taurus Invesrment ortaklığı ile 2013 yılında açıldı. Yunus Ensari’nin 24 Nisan 2022 yılında 103 yaşında vefatından sonra çocukları şirketin yönetimini üstlendi. Yüzde 25’i Ensari ailesine ait olan AVM’de bulunun mağazaların bir bölümü pandemiden sonra bir daha eski iş kapasitesine ulaşamadı ve kapandı.

AVM’nin işletmeciliğini yapan Taurus Balgat Alışveriş Merkezi Yatırım A.Ş’de Ziraat Bankası’ndan alınan kredinin geri ödemesini aksatmaya başladı. Banka ile şirket arasındaki anlaşmazlık mahkemeye taşındı ve Ankara 14. İcra Hukuk Mahkemesi’nin 2023/654 sayılı kararıyla Taurus AVM 2 milyar 482 milyon TL bedelle icradan açık artırma ile satışa çıkarılmasına hükmetti. AVM’nin icradan ilk satış ihalesi 22 ve 29 Mayıs tarihlerinde ikinci artırma ihalesi de 19 ve 22 Haziran tarihleri arasında yapılacak.

taurus4.jpg

TAURUS AVM

Taurus AVM aslında orman mühendisi olan ve bir süre Orman Bakanlığında çalışan; memuriyetten ayrılarak Ankara’da uzun yıllar sigortacılık, turizm ve gayrimenkul yatırım alanında faaliyet gösteren Yunus Ensari ile Amerika merkezli Taurus Investment Holdings ortaklığı ile 2008 yılında kuruldu.

Taurus Investment Holdings, LLC (www.tiholdings.com) 1976 yılından günümüze kadar gayrimenkul projeleri yatırımı ve geliştirmesi üzerine faaliyet gösteren uluslararası bir yatırım fonu olarak dikkat çekiyor. Merkezi ABD’nin Boston şehrinde bulunan şirketin ABD’nin New York, Dallas, Orlando, Jacksonville gibi şehirlerinde, ayrıca Türkiye’nin yanı sıra Kanada, Arjantin, Almanya, Yunanistan ve Hindistan gibi çok sayıda ülkede faaliyetleri devam ediyor.

taurus3.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.