Murat Ercan kazandı mı? 2024 Sincan yerel seçim sonuçları

Cumhur İttifakı’nın AK Partili Sincan Belediye Başkan Adayı Murat Ercan seçimi kazandı. 2024 Yenimahalle yerel seçiminde oyların yüzde 44,07'sini alan Murat Ercan, Sincan Belediyesinde güven tazeledi.

Murat Ercan kazandı mı? 2024 Sincan yerel seçim sonuçları
Yayınlanma:

SİNCAN BELEDİYESİ HANGİ PARTİDE?

2019 yerel seçimlerinde Sincan için 301.278 oy kullanıldı. Adalet ve Kalkınma Partisi Belediye Başkan Adayı Murat Ercan yüzde 67,60 oy alarak belediye seçimlerini kazandı. Şu anda Sincan Belediyesi AK Parti tarafından yönetiliyor.

MURAT ERCAN KİMDİR?

Murat Ercan, 1974 yılında Kırşehir'de doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini babasının memuriyeti sebebiyle yurdun çeşitli şehirlerinde tamamladıktan sonra 1991 yılında Keçiören Lisesi'nden mezun olmuştur.

Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'ni ve Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni sırasıyla bitiren Murat Ercan, Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi alanında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Şu an bu alanda doktora çalışmalarına devam etmektedir.

AK Parti teşkilatlarında çeşitli görevler üstlenen Ercan, mahalle, ilçe ve il düzeyinde aktif olarak çalışmıştır. 2014 yılında Sincan Belediye Meclis Üyesi olarak seçilmiş, ardından 10 Kasım 2017 tarihinde Sincan Belediye Başkanlığı görevine gelmiştir.

31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde yeniden Sincan Belediye Başkanı olarak seçilen Murat Ercan, İngilizce diline de hakimdir. Evli olan Ercan'ın 3 çocuğu bulunmaktadır.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.