Pursaklar'da 'Bulgaristan Pirin'den Folklor Sihri' adlı oyun çok sevildi!

Kültür ve sanatın kalbinin attığı Pursaklar'da, Devlet Tiyatroları Pursaklar Sahnesi yine doldu taştı.Bu kez sahnenin ışıkları altında, çocuklar Bulgaristan Pirin'den Folklor Sihri ile büyülendi.

Pursaklar'da 'Bulgaristan Pirin'den Folklor Sihri' adlı oyun çok sevildi!
Yayınlanma:

Pursaklar Belediyesinin hizmete sunduğu Devlet Tiyatroları Pursaklar Sahnesi, açıldığı günden beri her yaştan vatandaşı ağırlayarak kültürel ve sanatsal birikimi sunmaya devam ediyor. 'Bulgaristan Pirin'den Folklor Sihri' tiyatro oyunu, 2 gün boyunca minik izleyicilerle buluştu.

''ÇOCUKLARIMIZ TARAFINDAN BÜYÜK BİR İLGİ İLE TAKİP EDİLDİ''

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, Pursaklar'da sanata olan ilginin her geçen gün arttığını belirterek şunları dile getirdi: "Çocuk oyunu Bulgaristan Pirin'den Folklor Sihri, 2 gün boyunca Devlet Tiyatroları Pursaklar sahnesindeydi. Tiyatro oyunu, çocuklarımız tarafından büyük bir ilgi ile takip edildi. Tiyatroyu ve sanatı çocuklarımıza aşılayarak, daha bilinçli ve sanat kültürü ile yoğrulmuş nesiller yetişmesini amaçlıyoruz. Hayata dair farklı konularda, çeşitli tiyatro gösterileri ile çocuklarımızın tiyatronun keyfine varmalarını istiyoruz. Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günü üç farklı tiyatro oyunu çocuklarımızla buluşmaya devam edecek."

pursaklarbelediyesi.jpg

Devlet Tiyatroları Pursaklar Sahnesi'nde sahnelenen "Bulgaristan Pirin'den Folklor Sihri", Bulgar folklorunu temel alarak çeşitli öğeleri bir araya getiriyor. Gösteride Bulgar kırsal yaşamı ve gelenekleri ele alınırken; kukla tiyatrosu, şarkılar, dans ve dramatik oyunculuk inanılmaz bir kombinasyonla izleyicilere sunuldu. Oyuncular, gündelik kırsal yaşamın otantik nesnelerini seyircilerin gözleri önünde kuşlara, hayvanlara ve insanlara dönüştürdü.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.