Ramazan Şimşek Gölbaşı’nın dünü ve bugününü anlattı

CKE Hukuk Arabuluculuk kurucuları Avukat Dilay Erbakan ile Arabulucu Avukat Gamze Çetin Korkusuz, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’i düzenledikleri davette ağırladı.

Ramazan Şimşek Gölbaşı’nın dünü ve bugününü anlattı
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Ankara’da yerel seçim çalışmaları hızlanırken; Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, eşi Yeşim Şimşek ile birlikte kahvaltı programına katılarak çalışmalarını anlattı.

CKE Hukuk Arabuluculuk kurucuları Avukat Dilay Erbakan ile Arabulucu Avukat Gamze Çetin Korkusuz’un ev sahipliğinde düzenlenen davete Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Başdanışmanı Eyüp Yıldız, MHP MYK Üyesi Özgür Bayraktar, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Dolgun, AK Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyesi, Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Kılıç, Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Nevzat Dulkadir, İş İnsanı Sami Özdemir, İş İnsanı Burak Ucaçelik, Mali Müşavir Abdullah Çavuş, Mali Müşavir Nevzat Akkaya, İş İnsanı Ercan Altıntaş, Büyük Anadolu Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çetin, Kırıkkale İLgazetesi sahibi Ramazan Çetin ile çok sayıda davetli katıldı.

ramazan-simsek-kalabalik.jpg

Açılış konuşmasını yapan Dilay Erbakan, “MHP Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin de ifade ettiği gibi, ‘Cumhur ittifakı 31 Mart seçimleriyle Türkiye’nin geleceğini hem inşa edecek hem de demokrasi meşalesinin aydınlatacaktır. Cumhur bizim Türkiye hepimizdir” mesajını verdi.

GÖLBAŞI NASIL BİR İLÇEDİR?

Belediyeden aldığı maaşı bugüne kadar ihtiyacı olan 54 kız çocuğuna bağışladığını anlatan Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek ise yaptığı sunumda özetle şunları söyledi:

“Gölbaşı ilçesi, 1970’li yıllarda Belde Belediyesiydi nüfusu da 5 bin ila 7 bin arasındaydı. 2 tanesi açık 1 kapalı sinema salonu olan, Mogan Gölü’nde plajı olan ve yüzme havuzları olan bir belde belediyesiydi. Gölbaşı Belediyesi 1964 yılında kurulmuş, 1984 yılında da ilçe olmuş, 2004 yılında da Metropol ilçe olmuştur. Gölbaşı Türkiye'nin 922 ilçesinin içerisinde en özellikli ilçelerden bir tanesidir. Çünkü ilk olarak stratejiktir. İkinci olarak üniversite kentidir. Üçüncü olarak öğrenci kentidir. Dördüncü olarak tarım kentidir. Beşinci olarak turizm kentidir. Altıncı olarak sanayi kentidir ve son olarak da hayvancılıkla uğraşan bir kenttir. Gölbaşı’nın nüfusu şu anda 150 bin, günlük 250 bin ve yazları da 351 bine çıkıyor. Üniversitelerin yüzde 80’i Gölbaşı’nda, toplamda 6 tane üniversite var. Nüfustan hariç 77 bin öğrenciyi barındırıyoruz.

fas.jpg

Biz gelir gelmez Gölbaşı Belediyesi’ni düzene soktuk. 150 milyon bütçesi vardı, bugünkü bütçemiz 1 milyar 675 bin 180 bin liraya çıkardık. Belediyemizin tüm araçları kiralıktı. 136 tane aracı 47 milyona satın aldık. Araçlar alınmadan önce belediye yıllık olarak 120 milyon lira ödüyordu şimdi 1 lira araç kirası ödemiyor.

Özel Kuvvetler, Özel Harekât ve Polis Akademisi, MİT Haberleşme Sistemi, TEİAŞ, ASELSAN gibi önemli kurumlar Gölbaşı’nda bulunuyor.

sohnet.jpg

HAYATI KOLAYLAŞTIRAN AKILLI KENT UYGULAMASI

Bizim ‘Akıllı Kent’ uygulamamızdaki yer altı çöp konteynırları, normal çöplere kıyasla koku yapmaz, sinek yapmaz ve görüntü kirliliğinin de önüne geçiyor. İkinci olarak araçlar her gün gidilen yere gitmiyor; yani sensörler ile takip ediliyor. Böylelikle çöp konteynırı boş ya da dolu olduğunu bildiriyor. Akıllı Kent Uygulamamız, Gölbaşı’nda hayatı kolaylaştırıyor. Çocuk parkları canlı olarak takip ediliyor. Akıllı sulama yöntemi ile parklar da doğru şekilde sulanıyor. Ev hanımlarımız pazardaki fiyatları görebiliyor.

kalabalik-foto.jpg

Türkiye, Avrupa ve Dünya şampiyonası 3 yıldır Gölbaşı’nda oynanıyor. Eylül ayında 6 tane dünya şampiyonu 28 ülke geldi. 158 kere canlı yayınlandı. Oteller dolu, restoranlar dolu, dolmuşlar taksiler iş yapıyor herkes geliyor. Biz de Ankaralılarla ve Gölbaşı hem şehirlilerimizi getiremiyoruz. Bu çok üzücü, dünya geldi siz gelmediniz. Tulumtaş Mağarası’nı Ankara’ya, ülkeye, dünyaya kazandırdık.

alicetin-sohbet.jpg

Tramvay projesini tamamladık. Bu proje seçim öncesi planlarımızda yoktu ama büyük ilgi görüyor. Nostaljik bir hava kattık güzel ilçemize.

Türkiye’ye gelen turistleri yüzde 2 buçuğu Ankara’ya geliyor. Turistler Anıtkabir, Ankara Kalesi ve müzelere geliyorlardı artık gezilecek yerlerin tamamını hayata geçirdik.”

Ramazan Şimşek, etkinliği düzenleyen Avukat Dilay Erbakan ile Arabulucu Avukat Gamze Çetin Korkusuz’a teşekkür ederek sunumunu sonlandırdı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.