Vatandaşlar bu konuda Sincan Belediyesinden çözüm bekliyor

anadolugazete.com.tr, Ankara’nın en kalabalık ilçelerinden biri olan Sincan'da engelli bireylerin günlük yaşantısını olumsuz etkileyen birçok konuyu yerinde inceledi.

Vatandaşlar bu konuda Sincan Belediyesinden çözüm bekliyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SAMET EKER

Ankara'nın ilçelerini gezen anadolugazete.com.tr ekibi, bu sefer Sincan'da incelemelerde bulundu. İlçede vatandaşların günlük yaşamını olumsuz etkileyen faktörler ve halkın talepleri bu haberde.

img-1358.jpg

GÜNLÜK YAŞAMI ETKİLİYOR

Sincan Belediyesi çevresindeki eksiklikler, özellikle engelli bireylerin günlük yaşamını olumsuz etkiliyor. Gerek kaldırımların yüksekliği gerekse engelli asansörü veya lifti eksikliği gibi sorunlar, ilçe sakinlerinin sosyal haklarını yerine getirmelerini zorlaştırıyor.

img-1331.jpg

Sincan Belediye Başkanlığının iki girişinden birinde engelli asansörü veya lifti bulunmaması, engelli bireylerin binaya erişimini zorlaştırıyor. Vatandaşlar ana giriş kapısındaki engelli rampasına ulaşmak için ise ana yol üzerinden geçmek veya sarı çizgisi olmayan kaldırımlardan ilerlemek gerekiyor.

DENETİM EKSİKLİĞİ VAR

Ana caddeler üzerinde bulunan sarı çizgilerin eksikliği, özellikle görme engelli bireylerin günlük hayatını tehlikeye atıyor. Yaya geçitlerinde sinyalizasyon sistemi bulunmaması ise ana bağlantı yollarında yaşanması ihtimal trafik kazası riskini artırıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesine ait olan ana cadde uygulamalarının yanı sıra, ilçe belediyesinin sorumluluk alanındaki sokaklarda ve ışıklandırma yapılarında da eksiklikler göze çarpıyor.

img-1364.jpg

Engelli sarı çizgisi uygulaması olan yerlerde dahi yoldan karşıya geçiş için uygun yaya geçidi bulunmaması, bu konudaki eksiklikleri ortaya koyuyor. Ayrıca, engelli sarı çizgileri üzerine esnaf tarafından konulan ürünler, denetim eksikliği ve bilinçsizliği gösteriyor. Görüntü kirliliğine sebep olan bu durum, aynı zamanda görme engelli ve fiziksel engelli bireylerin sosyal haklarını kullanmalarını engelliyor.

img-1394.jpg

Bu sorunların çözümü için Sincan Belediyesinin gerekli düzenlemeleri yapması, denetimlerini arttırması ve esnafa yönelik bilinçlendirme kampanyaları ile Sincan’da oluşan problemlere yönelik etkili adımlar atılması isteniyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.