Yenimahalle'de Fethi Yaşar dönemi nasıl geçti, bundan sonra neler yapılacak?

Ankara'da 31 Mart yerel seçimlerinden sonra büyük bir değişim yaşandı. Birçok ilçede farklı isimler başkanlık koltuğuna otururken, bazı ilçelerde de sonuçlar şaşırtmadı. Yıllardır sonucu şaşırtmayan ilçelerden bir olan Yenimahalle'de de üç dönemdir başkanlık görevini yürüten Fethi Yaşar, yeniden seçildi. Peki, Fethi Yaşar geçtiğimiz dönemlerde neler yaptı, gelecek yıllar için neler vaat etti? İşte detaylar...

Yenimahalle'de Fethi Yaşar dönemi nasıl geçti, bundan sonra neler yapılacak?
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU

Başkent Ankara'da yerel seçimlerin ardından yeni dönem başladı. Birçok ilçe el değiştirirken, bazı ilçelerin sonuçları da değişmedi. Bu ilçelerden biri olan Yenimahalle'de sevilen Başkan Fethi Yaşar, 31 Mart seçimleriyle birlikte dördüncü dönemine adım atmış oldu.

FETHİ YAŞAR ÖNCEKİ YILLARDA NELER YAPTI?

Fethi Yaşar, hizmet verdiği üç dönem boyunca ilçeye farklı alanlarda birçok proje kazandırdı. Bu kapsamda 15 yıl boyunca Yenimahalle'de 300 adet park inşa edildi, 200 adet park da yenilendi. Kültür ve sanat faaliyetleri için 7 adet konferans salonu hayata geçirildi.

İlçede 21 farklı konumda YENİMEK merkezi açılarak kadınların ve çocukların eğitim alması sağlandı. Çocuklar ve gençlerin daha kapsamlı ders çalışması ve eğitim alabilmesi adına da dershaneler ve kütüphaneler hizmete açıldı. Bununla birlikte eğitimin önemine vurgu yapılarak ilçede Cumhuriyet Akademisi'nin de açılışı gerçekleştirildi.

12 KREŞ, 43 AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ YAPILDI

Çalışan annelere kolaylık sağlamak amacıyla 12 kreş yapıldı, ayrıca 43 aile sağlığı merkezi de faaliyete geçirildi. Yeni doğan bebekler için de 'Merhaba Bebek' kampanyasıyla ailelere emzik, biberon ve bebek bezinden oluşan paketle destek sağlanıyor.

Fethi Yaşar, ilçede hizmet verdiği süre boyunca her türden inanca saygı duyduğunu da belirterek ilçeye cami ve cemevi gibi ibadet alanlarını da kazandırdı.

fethiyasar.jpg

YENİ DÖNEMDE YENİMAHALLE'Yİ NELER BEKLİYOR?

2024 yerel seçimlerinden sonra göreve ara vermeden devam edeceklerini ifade eden Fethi Yaşar, yeni dönemde hükümetin desteğiyle birlikte ilçede kentsel dönüşüm çalışmalarının başlatılması gerektiğinin altını çizdi.

Gelecek dönemlerde de farklı projelerin devam edeceğini açıklayan Yaşar, parklar, sosyal tesisler, yüzme havuzları, kreşler, vatandaşların ihtiyacına yönelik pazar yerleri gibi alanların hizmete açılacağını söyledi. Sosyal hizmetler anlamında, önceki dönemlerde yaşlı ve engelli vatandaşlara yönelik hizmetleri bulunan Yenimahalle Belediyesinin önümüzdeki yıllarda da aynı hizmetleri devam edecek.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum