ABD'nin enflasyonu açıklandı: Türkiye'de altın fiyatları arttı!

ABD'nin enflasyon verileri, küresel piyasalar tarafından yakından takip edilen bir olaydı. Mart ayı enflasyon verileri açıklandı ve beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Ülkede enflasyon yıllık bazda yüzde 3,5 seviyesine ulaşarak yüzde 2'lik hedefin oldukça üzerine çıktı.

ABD'nin enflasyonu açıklandı: Türkiye'de altın fiyatları arttı!
Yayınlanma:

Mart ayı enflasyonu öncesinde, ons ve gram altın fiyatları düşüş göstermişti. Ancak, ABD enflasyon verisinin açıklanmasının ardından altın piyasasında yeniden hareketlilik yaşandı.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Mart ayı toplantısının tutanaklarının açıklanması da büyük bir merakla bekleniyor. Fed, geçen ay faiz oranlarını sabit tutmuş ve faiz indirimlerine ilişkin beklentilerini korumuştu.

Fiyatlamalarda, Haziran ayında Fed'in faiz indirimine başlayacağına dair tahminler yüzde 54 seviyesinde seyrediyor. Ancak, ABD enflasyonunun beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi, Fed'in faiz indirimine gitme olasılığını azaltabilir.

ABD enflasyon verisinin ardından altın piyasasında yaşananlar dikkate alındığında, altın fiyatlarında dalgalanmalar yaşandığı görülüyor. Ons altın, dün 2.365 dolara ulaşarak rekor kırdıktan sonra 2.349 dolara geriledi.

Yurt içinde ise gram altın fiyatları, ABD enflasyon öncesi rekor seviyelerden geri çekilmişti. Ancak, şu anda gram altın 2.499 liradan işlem görüyor. Aynı dönemde çeyrek altın 4.586 lira, Cumhuriyet altını ise 17.667 lira seviyelerinde bulunuyor.

ABD enflasyon verisinin altın fiyatları üzerindeki etkileri yakından izlenmeye devam ediyor. Küresel piyasalarda yaşanan gelişmeler, altın yatırımcıları için önem arz ediyor. Fed'in tutanakları ve enflasyon verileri, altın fiyatlarının seyrini belirlemede kritik faktörler olmaya devam edecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.