İbrahim Erdemoğlu: Yüzde 1 servet vergisi gelsin, gelir deprem kaynağı olsun

Erdemoğlu Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, "Bu dönemde 'Servet Vergisi'ne ihtiyaç var" diyerek, "6 milyon liranın üzerinde varlığı olan herkesin yüzde 1 Servet Vergisi ödemesi gerektiğini" önerdi.

İbrahim Erdemoğlu: Yüzde 1 servet vergisi gelsin, gelir deprem kaynağı olsun
Yayınlanma:

SASA'nın sahibi olan Erdemoğlu Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, 'Servet Vergisi' konusunda önerilerde bulundu.

Ekonomim Gazetesi'nden Vahap Munyar'a konuşan Erdemoğlu, yüzde 1'lik servet vergisinin, 150 milyar dolarlık bir kaynağın toplanmasına imkan sağlayabileceğini ve bunun özellikle İstanbul depremi gibi acil ihtiyaçlara kaynak aktarımı için kullanılabileceğini dile getirdi.

Erdemoğlu, "Bu dönemde 'Servet Vergisi'ne ihtiyaç var. Varlığı 6 milyon liranın üzerinde olan herkesten yüzde 1 Servet Vergisi alınsın. Servet Vergisi kapsamına dahil olanların varlıklarının 6 milyon liralık kısmı da muafiyet kapsamına girsin" şeklinde konuştu.

Toplanacak olan 150 milyar dolarlık kaynağın bütçe dışında, şeffaf ve denetime tabi bir fon olarak ayrılması gerektiğini vurgulayan Erdemoğlu, "50 milyar doları 6 Şubat depremi etkilenen 11 ilimize harcanabilir. Diğer 100 milyar dolar da özellikle İstanbul ve Marmara Bölgesi'nin kentsel dönüşümü için kullanılabilir" dedi.

Erdemoğlu ayrıca, "Yüzde 1 veya 2’lik Servet Vergisi kimseyi zorlamaz. 1 milyar dolarlık bir şirketi olan, yüzde 1’lik orandan 10 milyon doları 24 ayda rahatlıkla ödeyebilir" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.