Türk lojistik devi Danimarkalılara satılıyor

AB'nin onayını bekleyen gelişmeye göre, Türkiye'nin önde gelen lojistik şirketi Ekol Lojistik, Danimarka merkezli DFDS'ye devrediliyor.

Türk lojistik devi Danimarkalılara satılıyor
Yayınlanma:

İki şirket arasındaki anlaşmanın 277 milyon dolar değerinde olduğu belirtilirken, satışın gerçekleşmesi için Avrupa Birliği'nin onayının alınması gerekiyor.

Son dönemlerde Türkiye pazarının cazip olduğunu düşünen küresel şirketler, Türkiye'deki firmaları bünyelerine katmak için hızlı adımlar atıyorlar. Bu çerçevede, Danimarka'nın önde gelen nakliye devi DFDS'nin, Türkiye'nin önemli lojistik firması Ekol Lojistik'i bünyesine katma kararı aldığı açıklandı.

DFDS'nin uluslararası taşımacılık ağına eklemek üzere Ekol Lojistik'in satın alınmasıyla ilgili olarak iki şirket arasında bir ön protokol imzalandığı belirtildi. Ancak, satışın tamamlanabilmesi için iki ülkenin resmi kurumlarından gerekli onayların alınması gerekiyor. DFDS CEO'su Torben Carlsen, Türkiye'nin Avrupa için üretim merkezi olarak rolünün gelecekte daha da güçleneceğini ifade etti.

DFDS'nin geniş feribot ağıyla Ekol Lojistik'in karayolu taşımacılığı deneyiminin birleşmesiyle, Türkiye ile Avrupa arasındaki lojistik akışın daha da kolaylaşması bekleniyor. Bu satın alma ile DFDS, römorklardaki ürünleri feribot, karayolu ve demiryoluyla taşıma stratejisini genişletecek ve Akdeniz'e karayolu bağlantısını sağlayacak.

Satış görüşmelerine 2022 yılında başlanan ve Rekabet Kurumu tarafından onaylanan anlaşmanın tamamlanması için Avrupa Birliği'nin yetkisinin verilmesi bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.