AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz: Türkiye, su kısırlığı çeken bir ülke

Ankara Kent Konseyi Başkanı (AKK) ve ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, ülke genelinde su kıtlığı tehlikesine vurgu yaparak, ilkokul çağından tüm vatandaşlara farkındalık eğitimlerinin sağlanacağını belirtti.

AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz: Türkiye, su kısırlığı çeken bir ülke
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Ankara Kent Konseyi Başkanı (AKK) ve ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, 5 yıldır "Suya Saygı Buluşmaları" ile Başkent'te su kıtlığına yönelik farkındalık çalışmaları oluşturduklarını ve Türkiye'nin iklim değişikliğine karşı bilinçlenmesi için sürdürülebilirliği ve farkındalık projelerini her yaş grubundaki insana aktarmaya devam edeceklerini vurguladı.

Türkiye'nin su kısırlığı ile karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Yılmaz, "Türkiye, üç tarafı denizlerle kaplı bir coğrafyada olmasına rağmen su kısırlığı yaşıyor. Su, bin 800 litrenin altına düşerse bu su kısırlığı demektir ve bizde şu an bin 100 litreye kadar düştü. Dolayısıyla, yer altında oluşan obruklar, vahşi sulama gibi kontrolsüz kullanımdan dolayı Türkiye, susuzlukla karşı karşıya..." diye konuştu.

"VAHŞİ SULAMA YAPMAYACAĞIZ"

Yılmaz, AKK olarak su farkındalığını artırmak için lokomotif olmaya devam edeceklerini belirterek, "Yer altındaki su kaynakları 20 metrelerden 100 metrelere kadar indi. İlerde Ankara'daki Mogan Gölü ve Eymir Gölü, Aral Gölü gibi olmasın diye, susuzlukla imtihan olmayalım diye su kullanımı temkinli hale getireceğiz. Vahşi sulama yapmayacağız. Az su isteyen bitkileri tercih edeceğiz. Bu konudaki eğitimi ilkokula kadar indireceğiz, farkındalığı artıracağız. Sürdürülebilirliği herkese anlatacağız. Türkiye, su kısırlığı çeken bir ülke ve bunu herkes anlamak zorunda." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.