Aksaray Güzelyurt'ta 1 oyla farkla biten seçim yenilenecek: AK Parti'nin itirazı kabul edildi

31 Mart Yerel Seçimleri'nde Aksaray Güzelyurt'ta seçimi 1 oy farkla İYİ Parti Adayı kazanmıştı. AK Parti'nin itirazı sonrası seçim iptal edildi ve 2 Haziran'da yeniden seçim kararı verildi.

Aksaray Güzelyurt'ta 1 oyla farkla biten seçim yenilenecek: AK Parti'nin itirazı kabul edildi
Yayınlanma:

Aksaray'ın Güzelyurt ilçesinde, '31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde AK Parti adayı Ünal Demircioğlu'nun sadece 1 oy farkla seçimi İYİ Parti Adayı Hazim Turan'a kaybetmesinin ardından itiraz süreci başladı.

Demircioğlu, seçim sonuçlarına 'kısıtlı seçmenlerin' oy kullandığı gerekçesiyle itiraz etti. İnceleme sonucunda İlçe Seçim Kurulu, bu itirazı kabul ederek seçimlerin yenilenmesine karar verdi.

İYİ Parti adayı Hazim Turan 549 oy alırken, AK Parti adayı Ünal Demircioğlu 548 oy almıştı. Demircioğlu'nun 'kısıtlı seçmenlerin' oy kullandığı iddiasıyla yaptığı itirazın ardından İlçe Seçim Kurulu harekete geçti ve seçimlerin yenilenmesine karar verdi.

İlçe seçim kurullarının kararlarına yapılabilecek itirazlar 5 Nisan Cuma günü saat 17.00'ye kadar kabul edilebilecek. Bu itirazlar, il seçim kurullarınca ise 7 Nisan Pazar günü saat 17.00'ye kadar değerlendirilecek ve karara bağlanacak. Bu süreçte yaşanacak gelişmeler ve alınacak kararlar merakla bekleniyor.

Seçimde İYİ Parti ve AK Parti'nin ardından en fazla oyu yüzde 31.81 ile MHP elde etmişti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.