ATO mali müşavirlere seminer verdi

Ankara Ticaret Odası (ATO), mali müşavirleri ticaret sicili uygulamaları ve ilgili mevzuat konusunda bilgilendirmek amacıyla bir seminer düzenledi.

ATO mali müşavirlere seminer verdi
Yayınlanma:

ATO'nun Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) işbirliğiyle gerçekleştirilen seminer, ATO Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Seminerin açılış konuşmasını yapan ATO Başkanı Gürsel Baran, Ankara Ticaret Odası'nın 1923 yılında kurulduğunu ve kamu adına görev yaparken aynı zamanda üyelerinin işlerinin ilerlemesi ve dış ticaretin gelişmesi için çalışmalar yaptığını belirtti. Baran, Ankara Ticaret Sicili Müdürlüğü'nün ATO çatısı altında faaliyet gösterdiğini ve günlük olarak bin ila bin 200 arasında işlem gerçekleştirdiğini ifade etti. Ayrıca, ATO'nun üyelerinin ve mali müşavirlerin işlemlerini kolaylaştırmak için pilot çalışmalara katıldığını ve diğer sicil müdürlükleriyle ve çeşitli kurumlarla işbirliği yaparak uygulama birliği sağladığını söyledi.

aw909316-02.jpg

ATO Başkanı Baran, "Merkezi Sicil Kayıt Sistemi" (MERSİS) ile tüm şirketlerin ve tacirlerin sicil kaydının tutulduğunu ve bu sayede bilgiye tek bir noktadan ulaşılabildiğini belirtti. Ayrıca, hükümetin yatırım ortamını iyileştirmeye yönelik çalışmalarının sonucunda işlemlerin eskisine göre daha hızlı ve kolay bir şekilde tamamlandığını vurguladı. Baran, Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) hızlı ve kolay hizmet sunma imkanı sağlamaları için teşekkür etti.

Seminerde konuşma yapan Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Naci Alkan, seminerin düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Ankara Ticaret Odası ile ilişkileri güçlendirmek istediklerini belirtti. Alkan, meslekleri ve ekonomiyle ilgili konularda paydaş kurumlarla birlikte çözüm yolları arayacaklarını ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından Ankara Ticaret Sicili Müdürü İbrahim Tırpancı, ticaret sicili uygulamaları ve mevzuatı hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Katılımcıların sorularını yanıtlayan Tırpancı'ya ASMMMO tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.