Bakan Tunç açıkladı: ''9. Yargı Paketi'nde son aşamaya gelindi''

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 9. Yargı Paketi'nin son aşamaya geldiğini ve TBMM'nin tatile girmeden önce gündeme getirileceğini açıkladı. Tunç, TBMM'deki AK Parti Grup Toplantısı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni düzenlemeler içerecek paketin tamamlandığını belirtti.

Bakan Tunç açıkladı: ''9. Yargı Paketi'nde son aşamaya gelindi''
Yayınlanma:

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni anayasa sürecine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Meclisin bu konuda çalışmalar yürüttüğünü vurgulayan Tunç, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un siyasi partilerle görüşme yapacağını aktardı. Tunç, Adalet Bakanlığı olarak teknik destek vermeye hazır olduklarını ve siyasi partilerin çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi.

Yargı alanında yapılacak düzenlemelerle ilgili de bilgi veren Bakan Tunç, "9. Yargı Paketi'yle ilgili çalışmamız son aşamaya geldi. Meclis tatile girmeden önce bu paketi gündeme getireceğiz." dedi.

Ayrıca sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemelerin sorulması üzerine Tunç, hayvanların korunması gerektiğini vurgulayarak insan güvenliğinin her şeyden önemli olduğunu ifade etti. Tunç, hayvanların birbirlerine ve insanlara zarar vermesinin önlenmesi gerektiğini belirterek, bu konuda Tarım ve Orman, Çevre ve Şehircilik, İçişleri ve Adalet bakanlıklarının ortak bir çalışma yürüttüğünü ve belediyelere düşen görevlerin kanunda belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.