Beklenen an geldi: Memur ve emekli zammı bugün Meclis'e sunulacak!

Memur ve memur emeklisi maaşlarına yapılacak zam için nefesler tutuldu. En düşük memur maaşının 22 bin TL'ye çıkartacak yasa teklifi bugün saat 12:00'da Meclis'e sunulacak.

Beklenen an geldi: Memur ve emekli zammı bugün Meclis'e sunulacak!
Yayınlanma:

Milyonları ilgilendiren memur ve emekli maaşlarına gelecek zam için heyecan dorukta. Temmuz zammı merakı tüm memurları sarmışken AK Parti en düşük memur maaşının 22 bin TL'ye çıkartılacağını söylemişti. Bugün saat 12.00'de ise bu yasa teklifi Meclis'e sunulacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en düşük memur maaşını 22 bin liraya çıkartma sözünü yerine getirecek olan kanun teklifini bugün Meclis Başkanlığı'na sunacak.

Torba yasa şeklinde sunulacak teklife son rötuşlar, TÜİK'in saat 10:00'da açıklayacağı Haziran ayı enflasyon rakamlarından sonra yapılacak.

TORBA YASA SAAT 12.00'DE MECLİS'E SUNULACAK

En düşük memur maaşı 22 bin TL olsun teklifinin saat 12.00’de AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’in Meclis Başkanlığı’na sunması bekleniyor. Torba yasa teklifi olarak Meclis Başkanlığı'na sunulacak düzenlemenin TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nun ardından da Genel Kurul'un gündemine gelerek yasalaşması bekleniyor.

2 ÇOCUKLU MEMURA YÜZDE 85 ZAM

2023 Temmuz zammı düzenlemesi ile evli ve 2 çocuklu bir memurun en düşük maaşı 11 bin 848 liradan 22 bin liraya yükselecek. Taban aylıkta zam oranı yüzde 85,68 olarak kayıtlara geçecek.

Diğer memurlara verilecek zam sonrası kamuda çalışma barışını koruyacak şekilde göreve, unvana, mesleki dereceye göre ince ayar yapılacak.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.