DMM'den 'İsrail'in jet yakıtları Türkiye'den gidiyor' iddialarına yanıt!

İletişim Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), son günlerde sosyal medyada dolaşıma giren "İsrail'in jet yakıtları Türkiye'den gidiyor" iddialarını yalanladı. Merkez, yapılan açıklamada Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) verilerine dayanarak bu iddianın doğru olmadığını belirtti.

DMM'den 'İsrail'in jet yakıtları Türkiye'den gidiyor' iddialarına yanıt!
Yayınlanma:

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), sosyal medya hesapları üzerinden yapılan paylaşımlarda bahsi geçen iddialara karşı net bir duruş sergileyerek kamuoyunu bilgilendirdi.

İDDİALAR GERÇEKLERİ YANSITMIYOR

Yapılan paylaşımda, İsrail'e gönderilen yakıt iddialarının gerçeği yansıtmadığı vurgulanarak, söz konusu yakıtın Türkiye topraklarında bulunan havalimanlarında İsrail'e ait sivil uçaklar için alındığı belirtildi.

Açıklamada, "İsrail'in jet yakıtları Türkiye'den gidiyor" iddiasının manipülatif bir kampanya olduğu ve EPDK verilerinde görülen jet yakıt satışının İsrail savaş uçaklarıyla hiçbir ilgisinin bulunmadığı net bir şekilde ifade edildi. Ayrıca, söz konusu yakıtı alan uçakların tamamının yolcu uçakları olduğu da vurgulandı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.