Emekliler için ara zam yapılacak mı? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Toplu sözleşme zammının belirlenmesinin ardından. milyonlarca emekli, maaşlarına ara zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. Peki emekliler için ara zam yapılacak mı? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Sorularının detayı haberimizde...

Emekliler için ara zam yapılacak mı? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
Yayınlanma:

Milyonlarca memur ve memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme zammının ardından gözler, diğer emeklilerin yılın ikinci yarısında alacağı ara zamma çevrildi. Bugün Orta Vadeli Plan'ın da açıklanmasından sonra, emeklilere yapılacak olan ara zamla ilgili çalışmalar başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da açıklamalarıyla birlikte emeklilere verilecek olan zamla ilgili düzenlenme yıl sonuna kadar yapılacak.

EMEKLİYE ARA ZAM YAPILACAK MI?

15,5 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisi de toplu sözleşme zammı için gelecek açıklamalara odaklanmıştı. Çünkü enflasyonun üzerinde gelecek memur zammı SSK, Bağ-Kur emekli zammı için önemli bir referans değer olması bekleniyor.

Bir kereliğine ödenecek ikramiyenin miktarı üzerindeki çalışmalar da devam ediyor. İlk olarak masaya 5 bin lira rakamının geldiği öğrenildi.

Emekliye, memur zammının altında kalmayacak şekilde zam yapılacak. Hükümetin son toplu sözleşme zammı ve enflasyon beklentisiyle hesaplanan fark dikkate alındığında Ocak 2024 memur zammı yüzde 45 civarında olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı iyileştirme çalışması bir taraftan devam ederken yapılacak ara zam konusunun Ekim ayında TBMM'nin açılması ile gündeme gelmesi bekleniyor. 3. ikramiye ise bu çalışmadan ayrı da olabilir. Burada tüm emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verilmesi düşünülüyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.