MGM 13 il için yağış alarmı verdi!

Türkiye yağışlı havanın etkisi altına girdi ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından İstanbul dahil olmak üzere 13 kent için sarı kodlu uyarı yapıldı. İstanbul Valiliği de kuvvetli sağanak yağışlara karşı dikkatli olunması konusunda bir çağrı yaptı.

MGM 13 il için yağış alarmı verdi!
Yayınlanma:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan uyarıya göre, Adana, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Edirne, Hatay, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Kahramanmaraş, Osmaniye, Tekirdağ ve Yalova illerine sarı uyarı verildi.

KUVVETLİ YAĞMUR VE SAĞANAK UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, cumartesi günü Marmara bölgesinde beklenen yağışların öğle sonrasında etkisini artırarak İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova ve Kocaeli'nde kuvvetli yağmur ve sağanak (21-50 kg/m2) şeklinde olması tahmin ediliyor. Edirne ve Kırklareli çevrelerinde ise yağmur ve sağanakla başlayacak yağışların zamanla soğuyarak kuvvetli karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde ise kuvvetli kar yağışına dönüşmesi bekleniyor. Ayrıca Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz'de 6 ila 9 kuvvetinde fırtına öngörülüyor. Yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, güçlü rüzgar, kısa süreli fırtına, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, kar yağışı beklenen yerlerde buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

İstanbul Valiliği'nin duyurusuna göre, yapılan son değerlendirmelere göre cumartesi günü İstanbul'da beklenen yağışların öğle sonrasında etkisini artırarak kuvvetli (21-50 kg/m2) yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Duyuruda ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği belirtilerek uyarıda bulunuldu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.