Özel güvenlik nasıl olunur? Ortaokul mezunları güvenlik olabilir mi?

Özel güvenlik nasıl olunur? Prtaokul emzunu kişi özel güvenlik sertifikasına sahiip olabilir mi? Kimler başvurabilir gibi sorular merak ediliyor. Detaylar haberimizde...

Özel güvenlik nasıl olunur? Ortaokul mezunları güvenlik olabilir mi?
Yayınlanma:

Özel güvenlik görevlisi olmak isteyen kişilerin, belirli kurumlara başvurarak özel güvenlik eğitimi almaları ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan sınava girmeleri gerekmektedir. Başarılı olan adaylar özel güvenlik görevlisi olarak çalışabilirler. Başarısız olan adaylar ise belirli bir süre sonra tekrar sınava girebilirler.

2023 ÖZEL GÜVENLİK OLMA ŞARTLARI ŞU ŞEKİLDEDİR:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • Silahsız görev yapabilmek için 18, silahlı olarak görev yapabilmek içinse 21 yaşını doldurmuş olmak.
  • Silahsız olarak görev yapacaklar ilkokul ya da ortaöğretim; silahlı olarak görev yapacaklar içinse en az lise ya da dengi bir okuldan mezun olmak.
  • Ağır hapis ya da 6 aydan fazla hapse mahkûm olmamak ve affa uğrasa da rüşvet, dolandırıcılık, sahtecilik, uyuşturucu madde kullanımı gibi suçlardan hüküm giymemek.
  • Kamu haklarından mahrum bırakılmış olmamak.
  • İlgili kurumlar tarafından verilen özel güvenlik görevlisi eğitimini başarı ile tamamlamak.

YAŞ, BOY VE KİLO SINIRI VAR MI?

Herhangi bir boy ya da kilo sınırı bulunmamaktadır.

Özel güvenlik görevlisi olmak için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve belirli yaş sınırlarına uygun olmak gerekmektedir. Silahsız özel güvenlik görevlisi olmak için 18 yaşını doldurmuş olmak yeterlidir, ancak silahlı özel güvenlik görevlisi olmak için en az 21 yaşında olmak gerekmektedir. Diğer şartların da sağlanması durumunda, herhangi bir yaş sınırı bulunmamaktadır.

ORTAOKUL MEZUNLARI ÖZEL GÜVENLİK SERTİFİKASI ALABİLİR Mİ?

Özel güvenlik görevlisi olmak için belirli bir eğitim seviyesine sahip olmak gerekmektedir. Silahsız özel güvenlik görevlisi olmak için en az ilköğretim mezunu (8 yıl eğitim almış), silahlı özel güvenlik görevlisi olmak için ise en az lise mezunu (11 yıl eğitim almış) olmak gerekmektedir. Diğer şartların da sağlanması durumunda, eğitim seviyesine göre özel güvenlik görevlisi olmak mümkündür. Bu koşulda ortaokul mezunu iseniz özel güvenlik sertifikası alamazsınız. En az lise mezunu olmanız şarttır.

MAAŞLAR NE KADAR?

EN DÜŞÜK

ORTALAMA

Güvenlik Sistemleri Teknikeri

9.540

11.930

Silahlı Güvenlik Görevlisi

10.240

12.800

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.