Pamukkale artık gece de misafir ağırlıyor

Pamukkale, travertenleri ve Hierapolis antik kentiyle muhteşem bir zenginliğe sahip ve artık geceleyin de ziyaret edilebiliyor, bu da gece müzeciliği projesi kapsamında tamamlanan ışıklandırma projesi sayesinde mümkün hale geldi.

Pamukkale artık gece de misafir ağırlıyor
Yayınlanma:

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ören yerinin gişe hizmetlerini yürüten SICPA Türkiye firması tarafından yürütülen "Hierapolis Ören Yerinde Gece Müzeciliği" projesi kapsamında, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan bu ören yerine LED aydınlatma sistemi entegre edildi.

Travertenler ve Hierapolis içindeki yürüyüş yolları, antik tiyatro ve Cehennem Kapısı gibi önemli noktalar, ışıklandırma sayesinde farklı bir atmosfer kazandı.

Bugün itibarıyla gece müzeciliğine başlayan Pamukkale, artık hava karardıktan sonra da ziyaretçilerini ağırlıyor.

Her gün gece yarısına kadar açık olan bu ören yerini ziyaret etmek için mevcut giriş ücretiyle gece saatlerinde de gidebilirsiniz.

Türkiye'de gece ziyaret edilebilen ikinci antik kent olan Pamukkale'nin, bu yeni düzenleme sayesinde ziyaretçi sayısının artması bekleniyor.

Ramazan Bayramı tatili nedeniyle yoğun bir ziyaretçi akınına uğrayan Pamukkale, gece de ziyarete açılarak birçok ziyaretçisine sürpriz yaşattı.

Antalya'dan gelen Mert Aktürk, gün içinde geldiği Pamukkale'nin gece de açık olduğunu öğrenince bu atmosferi görmek istediğini belirtti.

Gece ziyaretiyle Pamukkale'nin başka bir güzellik kazandığını ifade eden Aktürk, "Ortam çok güzel. Herkese tavsiye ederim." dedi.

Pamukkale'yi gece ziyaret etme şansı bulduğu için şanslı hissettiğini dile getiren Ramazan Yiğit, kendisini rüyada gibi hissettiğini söyledi.

İzmir'den gelen Nuran Bakkal ise Pamukkale'yi arkadaşlarından duyduğunu ve bayram nedeniyle buraya gelme fırsatı bulduğunu belirterek, "Gündüz güzel ama gece ışıklandırması muhteşem. Her yer parlıyor. Gerçekten rüya gibi." şeklinde konuştu.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.