Rekabet Kurulu META'nın peşini bırakmıyor: Ceza uyguladı!

Rekabet Kurulu, Türkiye'deki Threads kullanıcılarının profillerini devre dışı bırakarak faaliyetlerini sonlandıran sosyal medya şirketi META'ya karşı yeni bir karar aldı. Daha önce uygulanan günlük para cezasının sonlandırılmasına karar veren Kurul, şimdi ise META'ya 335 milyon 730 bin 707 lira 20 kuruş idari para cezası uygulama kararı aldı.

Rekabet Kurulu META'nın peşini bırakmıyor: Ceza uyguladı!
Yayınlanma:

META, Threads uygulamasındaki faaliyetlerini durdurarak Türkiye'deki kullanıcıların profillerini devre dışı bırakmıştı. Bunun üzerine Rekabet Kurulu, daha önce alınan günlük para cezasını kaldırarak yeni bir idari para cezası belirledi.

Kurulun açıklamasına göre, Threads uygulamasına giriş yapabilmek için kullanıcıların Instagram hesabına sahip olmalarının zorunlu tutulması ve Threads hesabını kaldırmak isteyen kullanıcıların Instagram hesabını da silmek zorunda bırakılması META hakkında ön araştırma başlatılmasına neden oldu. Yapılan araştırmada, META'nın veri birleştirme politikalarıyla ilgili endişeler ortaya çıktı ve bu doğrultuda soruşturma başlatıldı.

Soruşturma sonucunda META'nın faaliyetlerinin pazarda giriş engeli oluşturduğu ve rekabeti zorlaştırdığı belirlendi. Bu nedenle Kurul, geçici tedbir kararı alarak Instagram ve Threads arasındaki veri birleştirme davranışını engelledi. META, tedbir kararına uyum sağlamak için Türkiye'deki Threads kullanıcılarının profillerini devre dışı bıraktı ve Kurul'un kararına uyumlu olduğunu belirtti.

Bunun üzerine Rekabet Kurulu, günlük para cezasının sonlandırılmasına ve 335 milyon 730 bin 707 lira 20 kuruş idari para cezasının uygulanmasına karar verdi. Bu kararla, META'nın Türkiye'deki Threads kullanıcılarıyla ilgili uygulamalarının rekabeti zorlaştıran etkilerinin cezalandırılması hedefleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.