Togg, liderliği bırakmıyor: Elektrikli araç pazarında yine birinci

Türkiye, elektrikli araç pazarındaki yerini sağlamlaştırmak için hızla adımlar atıyor. Son yıllarda çevreci teknolojilere olan talep artarken Türkiye de elektrikli araç sektöründe önemli bir büyüme yaşıyor.

Togg, liderliği bırakmıyor: Elektrikli araç pazarında yine birinci
Yayınlanma:

HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Türkiye'nin elektrikli araçlar konusundaki yerli üretim hedefi, ulusal ve uluslararası düzeyde dikkat çekiyor. Yerli üreticiler, çeşitli segmentlerde rekabetçi elektrikli araç modelleri geliştirmek için Ar-Ge çalışmalarına ağırlık veriyor. Bu da Türkiye'nin hem iç pazarda hem de dış pazarlarda söz sahibi olmasını sağlayacak önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

Devletin elektrikli araçlara yönelik teşvik ve destek politikaları da sektörün büyümesini destekliyor. Altyapı yatırımları ve Ar-Ge faaliyetlerine sağlanan destekler, yerli üretimin ve kullanımın artmasına katkı sağlıyor. Ayrıca, şehirler arası ve şehir içi şarj istasyonlarının yaygınlaşması, elektrikli araç kullanımını kolaylaştırarak bu teknolojinin yaygınlaşmasını hızlandırıyor.

LİDER YİNE TOGG OLDU

Bu bağlamda, Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) tarafından yayınlanan verilere göre, elektrikli otomobiller arasında liderlik yine Togg'da oldu.

Nisan ayında 3 bin 3 adetlik satışıyla Togg'un en yakın rakibiyle arasında 2 bin 264 adet fark oluştu. Togg'un elektrikli otomobil pazarındaki payı ise yüzde 49,25 olarak kaydedildi. Bu da her 2 elektrikli otomobilden 1'inin TOGG T10X olduğunu gösteriyor.

Yılın ilk 4 ayına bakıldığında, TOGG'un elektrikli satışlarında pazar payı 7 bin 148 satışla yüzde 35,29 seviyesinde gerçekleşti.

Model bazında incelendiğinde ise Nisan ayında en fazla satılan elektrikli otomobiller TOGG T10X, SsangYong Torres ve BMW X1 oldu. Hyundai IONIQ 5 ve Volvo XC40 da sırasıyla dördüncü ve beşinci sırayı aldı.

Togg'un rakibi olarak görülen Tesla ise Nisan ayında 27 satış gerçekleştirerek geride kaldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.