Bayramda bankalar açık mı?

Bayram tatili 6 Nisan Cumartesi günü başlayıp 14 Nisan Pazar sona erecek. Peki, bayramda bankalar açık mı? Birçok vatandaş bu sorunun cevabını merak ediyor. İşte detaylar...

Bayramda bankalar açık mı?
Yayınlanma:

Ramazan Bayramına sayılı günler kaldı. Bu yıl 10-12 Nisan tarihlerinde idrak edilecek olan Ramazan Bayramı öncesinde bayram tatili başlayacak. Ramazan Bayramı arifesi olan 9 Nisan Salı günü, yarım gün mesai yapılacak. Bayram dolayısıyla 10 Nisan Çarşamba, 11 Nisan Perşembe ve 12 Nisan Cuma tatil olurken, sonrasında hafta sonuna denk gelen sonraki günler 13 Nisan Cumartesi ve 14 Nisan Pazar da tatile eklenecek.
Ramazan Bayramı arefesinden önceki ilk iş günü olan 8 Nisan Pazartesi ile yarım gün mesainin olduğu 9 Nisan arefe günü idari izin olarak kararlaştırıldı. Buna göre; bayram tatili 6 Nisan Cumartesi günü başlayıp 14 Nisan Pazar sona erecek. Peki, bayramda bankalar açık mı? İşte bu sorunun cevabı haberimizde....

"Bayramda bankalar açık mı olacak?", "8 Nisan ve 9 Nisan tarihlerinde bankalar ne kadar süreyle açık olacak?" gibi soruların yanıtları araştırılmaktadır. Peki, bugün bankalar çalışacak mı? 9 Nisan Salı günü işlem yapılacak mı, yoksa tatil mi olacak?

BAYRAM DÖNEMİNDE BANKALAR İŞLEM YAPACAK MI?

Bankalar 8 Nisan Pazartesi günü işlem yapacaklar. Bankalar 9 Nisan Salı günü (arefe günü) ise yarım gün faal olacaklar. Bankalar özel sektör kuruluşları olduğu için idari izin kapsamında yer almamaktadırlar.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.