İstanbul Gayrettepe'de yangın faciası! 29 kişi öldü!

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde 16 katlı bir binada çıkan yangında, 29 kişi yaşamını yitirdi.

İstanbul Gayrettepe'de yangın faciası! 29 kişi öldü!
Yayınlanma:
Güncelleme:

İstanbul Beşiktaş'ta 16 katlı binada çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor.

Gayrettepe Mahallesi Yıldız Posta Caddesi'nde bulunan binada henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Yangının kot 1 ve kot 2 katlarında bulunan gece kulübü tadilatında çıktığı açıklandı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Polis ekipleri çevrede önlem alırken, itfaiye yangına müdahale başlattı.

İstanbul Valisi Davut Gül, 29 kişinin hayatını kaybettiği faciada hayatını kaybedenlerin kimliklerinin belli olmadığını ve tespit çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Yangının çıkış sebebinin ise belirlenmeye çalışıldığını aktardı.

İstanbul Beşiktaş Gayrettepe'deki yangınla ilgili olarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da soruşturma başlatıldığını duyurdu. Yangında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek konuyla ilgili kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceklerini belirtti. Yerlikaya, 2 mülkiye müfettişin de görevlendirildiğini açıkladı.

YANGIN DOLAYISIYLA 6 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Gece kulübü tadilatındaki yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 29'a yükseldi.

Soruşturma kapsamında 6 şüphelinin gözaltına alındığı belirtilirken hayatını kaybeden kişilerin tadilatta çalışan kişiler olduğu ve 1 yaralının da hastaneye kaldırıldığı aktarıldı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da sosyal medyada dezenformasyonların yayıldığını belirterek bu haberlere itibar edilmemesi uyarısı yaptı.

Olay yerinden edinilen bilgilere göre yangında mahsur kalan kişilerin dışarı çıkmak istediği ancak kapının mal indiren bir araç sebebiyle kapalı olması sebebiyle çıkamadığı öğrenildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.