CHP'de İmamoğlu'nun desteği artıyor! Kılıçdaroğlu, başkanlığı 'oğluna' bırakacak mı?

CHP'de kurultay tartışmalarının fitili, seçimin kaybedilmesiyle iyiden iyiye ateşlendi. CHP içerisinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek artmaya devam ediyor.

CHP'de İmamoğlu'nun desteği artıyor! Kılıçdaroğlu, başkanlığı 'oğluna' bırakacak mı?
Yayınlanma:

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP Genel Başkanı olması için milletvekili listelerinde kendine yer bulamayanlar ve 40 kadar il başkanı desteğini ortaya koydu. İmamoğlu'nun Yargıtay'da bekleyen siyasi yasakla ilgili dava dosyası ise işleri yokuşa sürüyor.

CHP'de kurultay tartışmaları, Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmasıyla fitillendi. CHP Genel Merkezi, kurultayı gelecek yıl mart ayında yapılacak olan yerel seçimler sonrasına bırakmayı hedefliyor.

CHP İKİYE BÖLÜNDÜ

CHP içerisinde iki kutup oluştu.Partinin bir bölümü kurultay ve genel başkan ile yönetimin değişimini isterken, diğer bir bölümü Kılıçdaroğlu'nun süreci başarıyla yönettiği, ancak yönetimde yer alan bazı isimlerin istifa etmesi gerektiği görüşünü savunuyor. Kılıçdaroğlu'nun, genel başkan yardımcılarından oluşan MYK'da yenilenmeye giderek kurultay taleplerini yumuşatabileceği öne sürülüyor. Ancak PM toplanmadan bu yönde bir adım atması beklenmiyor.

İMAMOĞLU'NUN "DEĞİŞİM" VURGUSU DİKKAT ÇEKTİ

Milletvekili listelerinde kendine yer bulamayanlar ve 40 kadar il başkanının desteklediği Ekrem İmamoğlu ise seçim sonrasında 'değişim' vurgusu yaptı.

Ancak, İmamoğlu'nun dava dosyasında cezası onanırsa, siyasi yasaklı hale gelebilir.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.