İYİ Parti'de ilk aday belli oldu

İYİ Parti, 31 Mart'taki yerel seçimlerde yaşadığı başarısızlıkla birlikte parti içinde istifalar ve eleştiriler dalgasına maruz kaldı.

İYİ Parti'de ilk aday belli oldu
Yayınlanma:

Eleştiriler, Genel Başkan Meral Akşener'in yanı sıra parti yöneticilerine de yöneltilirken, Akşener'in seçim sonrası genel kurul çağrısı yapmasıyla birlikte ilk rakibi de sahneye çıktı. İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz, genel başkanlık için adaylığını açıkladı.

Partinin yerel seçimlere 'bağımsız ve özgür' bir şekilde katılma kararı almasının ardından yaşanan üst düzey istifalar, parti içindeki tartışmaları körükledi. Seçim sonuçları beklenenin altında kalınca, Meral Akşener'e istifa çağrıları yükseldi ve Akşener de olağanüstü kurultay kararı aldı.

Başarısızlıkla ilgili tartışmalar sürerken, İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz, sosyal medya üzerinden genel başkanlık için adaylığını açıkladı.

Kodaz'ın adaylık açıklaması şu şekildeydi: "İYİ Partimizin olağanüstü kurultay kararı aldığını Sn. Akşener ilan etmiştir. Yapılacak olan olağanüstü kurultayda İYİ Parti genel başkanlığına aday olduğumu kamuoyuna saygıyla duyururum."

Kodaz daha önce, yerel seçimler sonrası Meral Akşener'e ve parti yöneticilerine istifa çağrısı yapmış ve İYİ Parti'nin olağanüstü kongreye gitmesi gerektiğini savunmuştu.

Seçimlerin ardından İYİ Parti'de ilk istifa Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bilge Yılmaz'dan gelmişti. Yılmaz, istifasını açıklarken, Akşener'i de istifaya çağırmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu ile İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Burak Akburak da ardından görevlerinden istifa etmişti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.